İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Ağabeyi gözaltına alındığı için İsrail askerlerine meydan okuyan Filistinli kız çocuğu Ahed Tamimi’ye (13) Başakşehir Belediyesi tarafından ‘Hanzala cesaret ödülü’ verildi.

Ahed Tamimi, Başakşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak annesi Neriman Tamimi ile beraber Türkiye'ye gelmişti. İsrail askerine meydan okuduğu görüntüleri internette en çok tıklanan videolar arasına giren Filistinli kız çocuğu Ahed Tamimi’ye Başakşehir Belediyesi tarafından ‘Hanzala cesaret ödülü’ verildi.

Tören ‘Filistinli çocuk olmak’ isimli fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Ödül törenine İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Gazeteci – Yazar Turan Kırlakçı ve Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal katıldı. Ahed Tamimi, ödülünü Başkan Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.

Fotoğraf sergisinin açılışında konuşan Ahed Tamimi, ödül aldığı için kendisini çok mutlu ve onurlu hissettiğini söyledi. Tamimi, “Bu ödülü layık görüldüğüm için çok mutluyum. Benim düşündüğüm tek şey Filistin’in özgür olmasıdır. İstanbul’da olmaktan çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

Ödül törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tamimi, gelecekte avukat olmak istediğini belirtti. Tamimi, “Gelecekte avukat olmak istiyorum. Filistin halkının bu ihtilala karşı güçlü durmasını istiyorum. İsrail’in saldırısı karşısında direniş göstereceğiz ve güçlü duracağız.” dedi.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, güçlü bir İsrail ordusu karşında her şeyden mahrum olan bir Filistin’in nasıl ayakta kaldığını anlattı. Uysal, “Güçlü bir ordu karşısında her şeyden mahrum tamamen abluka altında ve denizde balık tutmanın bile yasak olduğu Filistin’de bu insanlar nasıl ayakta kalıyor. Görüyoruz ki artık bu yaşta ki çocuk bile orada yaşamanın bedelini ve anlamını kavramış. Orada yaşamanın anlamını bilerek yaşıyor. Buradan da anlaşılıyor ki insanoğlunun azminin karşısında hiç birşey duramıyor. Şuanda özellikle Gazze’de abluka altında yaşayan vatandaşların neler yaşadığını görüyoruz. Ahed’in konuşmalarından da anlaşıldığı gibi yaşı 13 değil sanki yaşı 40 olan biri konuşuyormuş gibi. Böylelikle aslında Filistin’i daha yakından tanımış olduk.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim