İstanbul, Beşiktaş Ortaköy’de bulunan Galatasaray Üniversitesi’nde yangın çıktı. Tarihi bina alevlere teslim durumda.

Saat 19:30 sıralarında çıkan yangının bir sınıfta başladığı belirtiliyor.

YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı YAD Tonyukuk Danışma Kurulu bildiri yayınladı

Alevler rüzgazında etkisiyle büyümeye devam ediyor. Yangına müdahale edilebilmesi için çevre ilçelerden de takviye itfaiye ekipleri isteniyor. Alevler 3 katı ve çatıyı sardı. Yangının kontrol altına alınabilmesi gittiçe güçleşiyor.

Edinilen bilgilere göre alevler içerisinde kalan ahşap binada içeride kimse bulunmuyor.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesini kolaylaştırmak için Çırağan Caddesi’de trafiğe kapatılmış durumda. Söndürme çalışmalarına denizden de destek veriliyor.

Ayrıntılar gelecek…

BİNANIN TARİHÇESİ

Yanan bina, Galatasaray Üniversitesi tarafından kullanılan, Feriye Sarayları olarak da bilinen ve Çırağan Sarayı’nın müştemilatı olan bina. Sultan Abdülaziz döneminde mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen (1871) ve resmi adı İbrahim Tevfik Efendi Sahilsarayı olan ana bina, uzun yıllar Galatasaray Lisesi’nin kız bölümü dersliği ve yatakhanesi olarak kullanıldıktan sonra Galatasaray İlkokulu’na tahsis edildi ve 1992 yılında da üniversiteye devredildi. İlk dönemde idari birimler, sınıflar, kütüphane ve öğretim üyelerinin bürolarını barındıran ana bina, günümüzde sadece idari birimlerin bir kısmı ile Hukuk, İİBF ve İletişim Fakülte sekreterliklerini ve bu fakültelerde görevli öğretim üyelerinin bürolarını içeriyor.

Editör: TE Bilisim