Giresun'da faaliyetleri men edilen holding, Gümüşhane'de işletme ruhsatı aldı Giresun'da faaliyetleri men edilen holding, Gümüşhane'de işletme ruhsatı aldı
Gümüşhane Valiliği 2021 yatırım program listesinde olan İl Halk Kütüphanesinde çalışmalar başlamadan önce, kütüphanenin simgesi haline gelen Limon Ağacının akıbeti merak ediliyordu. Edinilen bilgiye göre 2021 yılının yatırımın programında bulunan ve kısa sürede çalışmaların başlayacağı İl Halk Kütüphanesinde bulunan Limon Ağacının zarar görmeden çalışmaların sürdürüleceği öğrenildi. Yapılacak projede kütüphanenin simgesi olan ağacın dokusu ve yapısına zarar verilmeden hazırlanılacağı ve yetkililerin ise limon ağacına zarar gelmemesi için hassas bir çalışma yürüteceği kaydedildi.

Gümüşhane'de 1966 yılında hizmete giren ve o dönemde zemini toprak olan İl Halk Kütüphanesi'nin içine dikilen limon ağacı, aradan geçen yıllarda büyüdü. Şehit Basri Aslan Sokak'ta 1966 yılında hizmete açılan Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi'nin zemini dikilen ve zamanla büyüyerek serpilen limon ağacı kütüphanenin simgesi haline geldi.

55 yıl önce kentte görev yapan bir polis memurunun tayinin çıkması sonucu kütüphaneye bıraktığı ve o dönemde zemini toprak olan kütüphanenin içine dikilen limon ağacı, 22 metre boyuta ulaşarak, 3 katlı bina içinde koca bir ağaç haline geldi. Binanın güneş alması ve içindeki ısının belli seviyede olmasından dolayı büyüyen limon ağacı, kütüphane görevlilerince sıklıkla budanıp, bakımı yapılıyor. Aradan geçen yıllara rağmen halen daha ayakta duran limon ağacı, kütüphaneye gelen öğrencilere de doğa sevgisi aşılıyor. Limon ağacının meyvelerini ziyaretçiler de dilediklerinde alabiliyor. Kendine has tadı olan ve normal limondan daha büyük meyve veren ağaç, verimini yaşlılığı nedeniyle günden güne kaybediyor. Kimi kitapsever de kütüphaneyle özdeşleşip, figür haline gelen limon ağacıyla anı fotoğrafı da çekiniliyor.

Kaynak: GUMUSKOZA.COM.TR

Editör: TE Bilisim