ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 Ermeni olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyerek büyük bir skandala imza attı. Biden’ın sözde soykırım ifadelerinin ardından dünya gündeminde 1914 olayları geniş bir yankı uyandırırken, tüm dünyanın gözü önünde bundan 29 yıl önce gerçekleştirilen Hocalı katliamları ise görmezden gelinmeye devam ediliyor.

Hocalı Katliamı’nın üzerinden 28 yıl geçti! Hocalı Katliamı’nda neler yaşandı?

HOCALI KATLİAMI GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Bundan tam 29 yıl önce Azerbaycan’ın Hocalı kasabasında yaşayan Azeri siviller, bir Salı akşamında Ermenistan’a bağlı kuvvetlerin  acımasız saldırısına maruz kaldı. 

26 Şubat 1992 tarihinde Karabağ Savaşı sırasında Dağlık Karabağ bölgesinin en önemli tepelerinden birisinde olan Hocalı kasabası Ermeni güçlerinin baskınına maruz kaldı. Tamamen Ermeni ablukasında kalan Hocalı kasabasında  83 çocuk, 106 kadın ve 70’ten fazla yaşlı dahil olmak üzere toplam 613 Azerbaycan Türkü dünyanın gözü önünde en acımasız yöntemlerle katledildi.

ERMENİ DEVLET BAŞKANIN “KATLİAM” İTİRAFI

Ermenistan eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyan, Hocalı Katliamı’ndan sorumlu birliklerin başındaki iki liderden biriydi.

İngiliz araştırmacı Thomas de Wall’un yaptığı bir röportajda vahşeti şöyle ifade etmişti:

”Azerbaycanlılar Ermenilerin sivil halka karşı katliam yapmayacağını düşünmekteydiler. Biz bunu Azerbaycanlılara şaka yapmadığımızı göstermek amacıyla ibret olsun diye yaptık.”

Bugün ise Türkiye’nin askeri olarak desteklediği Azerbaycan 29 yıl sonra Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ı bozguna uğratarak Hocalı’nın intikamını aldı. Azerbaycan’ın bu zaferini, ABD Başkanı Joe Biden 1915 olaylarına ilişkin ‘soykırım’ nitelemesi ile gölgelemeye çalışıyor.

Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...

'Hocalı katliamı Müslüman Türk soykırımı kabul edilmeli'

Editör: TE Bilisim