İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
 Güney Amerika'nın Pasifik Okyanusu'na kıyı ülkesi Ekvador açıklarında meydana gelen 7,8 büyüklüğünde deprem sebebiyle en az 28 kişi hayatını kaybetti. 

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin merkez üssünün başkent Quito'ya 170 kilometre mesafede olduğunu, yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini duyurdu. Turistik balıkçı kasabası Muisne'nin 27 kilometre güney - güneydoğusunda olduğu belirtildi. Devlet Başkanı Yardımcısı Jorge Glas, Manta, Portoviejo ve Guayaquil kentlerinde 28 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. 

Deprem ülke genelinde hissedildi. Quito'da elektriklerin kesildiği ve telefonların çalışmadığı bildirildi. Sarsıntının 40 saniye sürdüğü, çok sayıda insanın sokaklara döküldüğü ve büyük panik yaşadığı belirtildi. Kentte bazı evlerde hasar oluştuğu, çatlaklar meydana geldiği, çatılarda yıkılmalar gerçekleştiği öğrenildi. Liman kenti Guayaquil'de en az binanın ve bir üst geçidin yıkıldığı, Manta şehri havaalanında da bir kulenin çöktüğü kaydedildi. Guayaquil'deki maddi hasarın büyük çapta olduğu haberleri geliyor. 

Ekvador'un günlük 110 bin varil kapasiteli Esmeraldas petrol rafinerisinin faaliyetleri durduruldu. 6 vilayette olağanüstü hal ilan edildi. Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Ekvador'da bazı sahiller için tsunami uyarısında bulundu. Dalgaların 0,3 - 1 metre arasında yükselebileceği açıklandı. Komşu ülke Peru'da donanma, sahillerdeki vatandaşları için tsunami uyarısı yaptı.

Editör: TE Bilisim