Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
Suriye’nin Halep şehrinde bombardıman sonucu anne ve babasını kaybeden, kendisi de ağır yaralanan 3 yaşındaki Cemil Hazuri, Gaziantep’teki tedavi ardından hayata döndü. Yetim kalan Hazuri’ye, şimdi doktorlar ve hemşireler aile sıcaklığını yaşatmaya çalışıyor.

Suriye’nin Halep şehrinde anne ve babasını bombardımanda kaybeden Hazuri, ağır yaralı olarak Gaziantep’in Nizip ilçesine getirildi. Kafatasında çökme, beyninde ödem ve ciğerlerinde de ciddi derecede tahribat bulunan küçük çocuk, Nizip Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin’in de tedavisi için yoğun çaba sarf ettiği Hazuri, durumu ağır olunca Gaziantep Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. 23 Ocak’ta getirildiği hastanede yoğun bakıma alınan Hazuri, doktorların yoğun çabası sonucu gözlerini açtı. Anne ve babasını kaybeden Hazuri’nin, Yoğun Bakım Ünitesi'nden çıkarılmasından sonra hastane personeli de kendisine yakın ilgi gösterdi. Kendisine verilen balonla oynayan, anne ve babasının ölümünden haberi olmayan Hazuri, doktor ve hemşirelerin de kısa sürede sevgisini kazandı.

Hazuri’nin, anne ve babasını bombardımanda kaybettiğini, sahiplenecek ailesinin de bulunmadığını kaydeden Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ergün Parmaksız, Hazuri’nin sağlığıyla ilgili yaşanan süreci şöyle anlattı: “Cemil, 23 Ocak’ta gece 03.00 civarında Nizip’ten buraya nakledildi. Bu dönem içinde genel vücut travması geçirmişti. Her iki akciğer açılmıyordu. Hastayı ventilatör desteğiyle bir gün takip ettik. Akciğeri yavaş yavaş açılmaya, beyindeki ödem de gerilemeye başladı. Yoğun bakım desteğiyle ekibimizle beraber genel bulguları düzenlendi. Şu an maşallah kendi kendine yemeğini yiyebiliyor, suyunu içebiliyor.”

Editör: TE Bilisim