İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi... İstanbul'da iki bakanlık karşı karşıya geldi...

AKP MHP KURULTAYINI NASIL ENGELLEDİ? Bazı gerçekler vardır anında herkese ayan beyan ortaya çıkar bazıları ise kaderin ağlarını örmesi ile muhataplarının yüzüne er geç adeta tokat gibi iner. MHP gerçekten kuruluş kurtuluş ve huzur içinde birlikte kardeşçe yaşama destanı ve buna mani olmak isteyenlere karşı feda oluş karşılıksız sevda ve meydan okuma destanıdır. MHP parti olmanın ötesinde Türk milletinin 21.asra ait zulme karşı biriktirdiği sınırsız enerjinin depolama sevk etme ve ihanetin odağına saplanma mazluma arka zalime korku salmanın adıdır. Siyasi varlığı ile küresel çetelerin bu kadar meşgul olduğu başka bir siyasal ideolojik hareket enderdir. MHP dün komünist emperyalist çetelere direnirken efsane kahramanlar hep karşıt görüş oldu. 1980 öncesi Ankara Tandoğanda bir milyon kişi toplanınca cuntanın uzantıları soluğu sam amcanın dizinin dibinde aldılar. İhtilalin Ülkücüleri katleden kudretli generalleri çıkardıkları oligarşi ve cunta ruhunu yansıtan siyasi partiler ve seçim kanunu ile bir kişi veya bir kaç kişinin üzerinden sistemi dizayn ettiler.

Bu o gün Özal oldu değişen bir çok yasaya rağmen cuntanın bu oligarşik seçim ve partiler yasasını değiştirmek bir türlü işlerine gelmedi. Bir çok yaldızlı süslü püslü laflara rağmen partilerin il ilçe dizaynı belediye başkanı milletvekili belirleme yetkisi millete değil yetki bir kişiye verildi. Adeta modern çağın krallardan daha kamufle edilmiş otorite güç ikbal adresi tek merkez yada merkezlerde toplandı. ANAP’lı yılları ve parti içi demokrasi zulmünü uzunca bir süre ülke yaşadı. Aynı dönemi kısmen Demirel ile yaşayan bu mazlum millet vaatler ile anahtarlarla aldatıldı. Sahneye mazlum mağdur olarak çıkan RP dönemleri aslında samimi Müslümana yapılan zulümler ile adeta sarsılmaz bir humuslu zeminde taban oluşturuldu. Sisteme intikam hissi kemikleştirilip AKP ye adrese teslim bir dikensiz seçmen potansiyeli bırakılarak bir kişi üzerinden ülke dizayn edilip diz çöktürüldü. İkbal avcıları bir kişinin iki dudağı arasından ilçe il belediye başkanı milletvekili ve bakan olma arayışı aşağıdan yukarıya mide bulandırıcı yağcı yalaka ve güvercin taklacıları ikbal rant paylaşımcıları düzenini kurdu. Haklı olma ölçüsü artık güç oldu. En üstten aşağıya doğru güce orantılı biçimde sistem kuruldu. Millet iradesi dayatılanı tasdik makamı olup metni listeyi sadece yukarıdan yazılır hale geldi. Milletin adamı millet akıl ve iradesini sadece sandıkta algı bombalaması sonucu gerginlik siyaseti ile ülkemize has Ortadoğu rejimlerinin demokrasi ile uyarlanıp sulandırılmış çok ucuz ve basit versiyonudur. AKP ANAP DP izinden gitme kampanyaları ile "artık yeter" gibi tribünlere hoş gelen halk yalakalığı ve dalkavukluğu ile milyar dolarlar havada uçtu. Rantı siyasetin finansmanında kullanınca Ergenekon balyoz gibi operasyonlar ile kurulan gizemli ilişkiler ağı oluşturuldu. Korku baskı düzeni yasama yürütme ve yargının tek elde toplanma arayışı dördüncü kuvvet medya ile desteklenince artık çıkacak alternatif siyasi seçenekler bile daha doğmadan yok edildi.

Bu yandaş medya vb baskı gruplarının karşı propagandası ile daha dogmadan ana rahminde katledilen milli refleksler olarak kaldı. AKP bu kadar referandumu kurtuluş olarak sunan evet hayır darbe laflarına rağmen darbecilerin bu iki yasasını değiştirerek niçin gerçek egemenliği millete vermiyor? Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır? Demokrasinin imkan ve nimetlerinden faydalanalar bunu sadece koltuk koruma istismar çarkına çevirdiler. AKP de bu şikayeti yapan baba yiğitler niçin çıkmaz? Evet aynı yolu yöntemi ve yasaları arkadan dolanan her muhalefet partisi de irili ufaklı çarkı böyle işletiyor. Yiğitlerin boynunu ikbal kapılarında eğdiren aslanı kediye boğduran bu namert gayri milli düzen ve seçim yasalarıdır. Bunları ancak meclis çoğunluğu ile AKP çıkarabilir ama bunun lafını edeni hemen siyasi mevta edip defnederler.

Evet MHP de kurultay engeli siyaseti dizayn eden darbecilerin çıkardığı AKP'nin ısrar ve inatla koruduğu antidemokratik yasalardır. İnsanların yaratılıştan gelen yaratılmışların en şereflisine ait hakkını gasp etmek ne muhafazakar demokrat iddiasındaki AKP ye nede milliyetçilik demokrasinin kardeşidir diyen MHP ye asla yakışmıyor. Türk milletinin önünü açacak parti içi demokrasiye en büyük engel antidemokratik yasalar milletçe bizi hem ülkemizde hem de bölgede ancak rahat nefes aldırır. Bu kimsenin kimseye ne bir lütfu nede ihsanı olmadan herkesin anasının ak sütü gibi hakkıdır. Bu çağın yeni Berlin duvarları mutlaka yıkılacak herkes özgür olacaktır. Meselenin somut olarak AKP tarafından MHP ye kurultay engelini artık sağır sultanlara bile ayandır. Bu uygulama utanç verici bir garabet olarak karanlık istibdat hatırası hafızalara kazınmıştır. Zifiri karanlık dönemi pırıl pırıl doğacak aydınlık bir güneş bekliyor tarih herkesi yazıyor!

Sabri Şenel

Editör: TE Bilisim