Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
Aksaray’dan minibüs ile otomobil çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Çarpışmanın etkisiyle minibüs kanala devrilirken, kanaldan geçen kanalizasyon boruları büyük bir faciayı önledi.

Kaza Aksaray – Nevşehir Karayolu’nda akşam saatlerinde meydana geldi. Aksaray’dan Nevşehir istikametine seyreden Adnan Öçal (48) idaresindeki 34 RTC 98 plakalı otomobil, TOKİ’den çarşı seferini yapan ve Nevşehir Karayolu’na tali yoldan çıkan Yusuf Düzgün (62) idaresindeki 68 M 0106 idaresindeki yolcu minibüse çarptı. Çarpışmanın etkisiyle otomobilin vurduğu yolcu minibüsü kanaldan geçen kanalizasyon borularının üzerine devrildi. Kanalizasyon boruları minibüsün tamamen kanala düşmesini engelleyerek büyük bir faciayı önledi.

Kaza sonrası Aksaray – Nevşehir Karayolu üzerinde adeta can pazarı yaşandı. Otomobilin ve minibüsün tamamen hurdaya döndüğü kazada minibüs içerisinde bulunan yolculara ilk müdahale yoldan geçen vatandaşlar tarafından yapıldı. Vatandaşlar minibüsün üzerine çıkarak içeride mahsur kalan yolcuları tek tek kurtardı.

Haber verilmesi üzerine olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen 112 Acil Yardım ekipleri yaralanan otomobil sürücüsü Adnan Öçal, minibüs sürücüsü Yusuf Düzgün, minibüste bulunan yolcular Mustafa Teryaki (8), Hatice Teryaki (41) ve Güler Doğan’a (48) ilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlatırken, yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Editör: TE Bilisim