Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Artvin'de dün sabah başlayan şiddetli yağışlar sel ve heyelanlara neden oldu. Sel ve heyelanda biri çocuk iki kişi yaşamını yitirdi. İl genelinde yollar heyelanlar sebebiyle sürekli kapanırken ulaşım yavaş ilerliyor. Dün heyelan sebebiyle Zümra Naz Durmuş isimli bir çocuk hayatını kaybetmişti. Bugün de Borçka ilçesine bağlı İbrikli köyü Esentepe Mahallesinde aşırı yağış sonucu meydana gelen heyelanda Kamil Kara’nın hayatını kaybettiği öğrenildi. Heyelandan zarar gören yollarda çalışmalar devam ediyor.

BORÇKA VE MURGUL’DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Artvin’de şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve heyelanlar olurken, il ve ilçe merkezlerinde çeşitli noktalarda yollar ulaşıma kapandı. Valilik şiddetli yağışlardan dolayı Borçka ve Murgul ilçelerinde eğitime ara verdi. Artvin Valiliğinden yapılan açıklamada son yağışlar sonrası oluşan afet riskinden dolayı İl Kriz Merkezi kurulduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Borçka ve Murgul ilçelerinde eğitime ara verilmiştir. Borçka ve Murgul’u yoğun şekilde etkileyen yağışlar neticesinde yer yer heyelan ve yamaç akıntıları oluşmuş, çalışmalar devam etmektedir. Murgul Borçka arasında karayolu ulaşımı tamamen kesilmiştir. Adagül tünelinde kısmen sıkıntılı durum bulunmaktadır. Şavşat Artvin arasında küçük yamaç akıntıları ve heyelanlar bulunmaktadır. Hopa Borçka arasında yine sıkıntı devam etmektedir. Ekipler çalışmaktadır. Artvin Yusufeli arasında iki noktada heyelan vardır. DSİ ve karayolları ekipleri çalışmaktadır. Borçka İbrikli köyümüzde bir vatandaşımız göçük altından çıkarılmış tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalıdır.”

Editör: TE Bilisim