‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’ ‘Millî Mücadele’nin Dinci Muhalifleri’
Kışla Mahallesi’nde bulunan Viranşehir Belediyesi bahçesindeki amfi tiyatroda düzenlenen ve BDP Milletvekillerinin de katıldığı etkinlikte Öcalan lehine slogan atan kalabalıktaki bir grup polise taş attı. Polis de biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Polisle göstericiler arasında sokak aralarında kovalamaca bir süre devam ederken, yaralanan ve gazdan etkilenenler hastaneye götürüldü.

MİLLETVEKİLİNİN SİLAH ÇEKME GİRİŞİMİ

Gerginlik sırasında BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici’nin, kalabalığı dağımak için gaz bombası kullanan polislerin üzerine ‘Şerefsiz’ diyerek yürüdüğü ve ‘Vururum atanı’ diyerek silah çekme girişiminde bulunduğu gözlendi.

Viranşehir’de, Suriye’deki Kürtler’e destek için düzenlenen etkinlikte PKK lehine slogan atan gruba müdahale eden polisler ile BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici arasındaki diyalog kameralar tarafından kaydedildi. Görüntülerde müdahale sırasında gazdan kendisi de etkilenen BDP’li Binici’nin, polislerin yanına gelerek, “Ne diye atıyorsunuz. Bekle bekle. Milletvekili olarak buradayım. Hangi şerefsiz attı” dedi. Milletvekili İbrahim Binici’nin “Vururum atanı” dedikten sonra elini beline götürdüğü görüldü.

 

Editör: TE Bilisim