İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!! İskeçe Festivali'ne Türkiye'den giderek katılanlar ne eğlenmiştir ama!!!
Fatih’te çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, akademisyen ve öğrencilerden oluşan bir grup, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yasa Tasarısı’nı protesto etti. Eylemciler, YÖK’ün tamamen kaldırılmasını istedi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu, öğrenci ve akademisyenlerden oluşan yaklaşık 300 kişi, saat 13.00 sıralarında Beyazıt Meydanı’nda toplandı. YÖK Yasa Tasarısı’nı protesto eden grup, ‘Ferman Tayyip’in üniversiteler bizimdir’, ‘Müşteri değil öğrenciyiz’, YÖK’te reforma olmaz YÖK kapatılsın’, ‘Sermaye defol üniversiteler bizimdir’, ‘Her yer ODTÜ her yer direniş’ şeklinde pankart ve dövizler taşıyıp slogan attı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu giriş kapısına da ‘Üniversite A.Ş.’ye, YÖK’e ve Yasasına Geçit Yok’ yazılı afiş asıldı.

Eyleme katılan gruplar adına yapılan açıklamalarda YÖK’ün tamamen kaldırılması gerektiği savunuldu. Konuşmalarda, YÖK Yasa Tasarısı’yla AK Parti iktidarının yüksek öğretimi kendi isteğine göre yapılandırmaya çalıştığı iddia edildi. Eylemde Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde yaşanan olaylar sonrası açıklama yapan bazı üniversitelerin rektörlerine de tepki gösterildi. Eyleme, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekilleri Sebahat Tuncel ile Ertuğrul Kürtkçü de katıldı.

Eylem sırasında Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.




Editör: TE Bilisim