İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, paranın geçmediği, sadece takas yoluyla kıyafetlerin değiştirildiği 'Takas Butik Mağazası'nı hizmete açtı. Denizli Belediyesi’nin restore ettiği Balcı Evi’nde Takas Butik’in açılışına Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, Başkan Yardımcısı Aytaç Turgut, Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılıç, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın eşi Berrin Zolan ile çok sayıda meclis üyesi kadınlar katıldı.

Kadın Meclisi Başkanı Fatma Kılıç, açılışta yaptığı konuşmada, mağazada para geçmeyeceğini, sadece takasla alış veriş yapılacağını ifade ederek, “Eskiden para yokken değiş tokuş yapılırmış. Biz de bu takası kullandık. Amacımız aşırı tüketimi önlemektir. Kadınlar olarak giyime çok para harcıyoruz. Kadının halinden kadın anlar dedik ve kadın meclisi olarak bu projeyi hayata geçirmek istedik. Evlerimizde kıyıp da başkalarına veremediğimiz ancak kullanmadığımız birçok eşya var. Onları buraya getirip, başka kıyafetlerle değiştirme imkanı sunuyoruz. Ben de bugün takas butikten giyinerek açılışa geldim. Getirdiğim kıyafete karşı bu kıyafeti aldım. Düğünde ya da öğrencilerin mezuniyetinde alınan bir kıyafet bir kez giyiliyor, başkaları gördü diye bir daha hiç giyilmiyor. Böyle durumlarda takas butikten değiş tokuş yapılabilecek. Denizli’ye bu kültürü yerleştirmek istiyoruz.” dedi.

Başkan Zolan’ın eşi Berrin Zolan da herkesin evinde kullanmadığı birçok kıyafet, eşya ve aksesuar olduğunu ifade ederek, “Hepsini bir kenarda, günü gelir kullanırız diye saklıyoruz. Bir bakıyoruz yıllar geçmiş ama bir kez bile kullanmamışız. Takasla bunların değiştirilmesi çok güzel bir uygulamadır. Şimdi butiği gezince hoşumuza gidenleri takasla değiştireceğim.” diye konuştu.

Kent Konseyi Başkanı Çınar da eski eşyaların, kıyılamadığı için biriktiğini vurgulayarak, “Yeni eşyalar kolay gözden çıkarılamıyor. Hem aile ekonomisine katkı açısından da kullanılmayan kıyafetlerin ömrü tamamlanıncaya kadar kullanılması çok önemlidir. O anlamda takas butik projesinin Denizli’de yaygın hale geleceğini düşünüyorum. Bu projenin Denizli’de devam edebilmesi adına belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kadınlar, takas butik mağazasından hiç para harcamadan, evlerinden getirdikleri kıyafetleri verip takas yoluyla buradan aldıkları kıyafetlerle defile düzenledi.




Editör: TE Bilisim