İskilipli Atıf ve Muhsin Yazıcıoğlu İskilipli Atıf ve Muhsin Yazıcıoğlu
Halkların Demokratik Partisi Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, dün Kartal Belediyesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Gezi Dayanışması" etkinliğinde konuştu.
 

Gezi protestolarının “direniş” olduğunu  dile getiren Demirtaş, artık bunların hesabının sorulduğunu görmek istediklerini ifade etti.
 
HDP Eşbaşkanı, ”Gezi'nin direniş ruhu, Cizre'nin direniş ruhu, Cerattepe'de dolaşan direniş ruhu. Onları korkutan, panikleten budur. İyi ki böylesi bir ruh aramızda dolaşıyor" diye konuştu.
 
Demirtaş, “İlerici, devrimci, direnişci hareketlerde, sol, sosyal demokrat vakıflarda, derneklerde, platformlarda ortak düşünen, ülkenin ve halkların ortak geleceği için birbirine çok yakın fikir, proje, ideoloji sahibi olanlar var” şeklinde konuştu.
 
Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Parlamentoda yüreği halk için, halktan yana, ezilenler için, emekten yana, ötekileştirilmişler için atan her kardeşimizin el ele vermesi lazım. 
CHP’de yüreği halk için atanlar var biliyorum. İttifaktan söz etmiyorum. Gelin omuz omuza, yan yana yürüyelim. Yapacaksak eğer geciktirmeyelim.” 
Editör: TE Bilisim