Devlet Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları:

Karmaşık günlerden düşe kalka, ağlaya sızlaya geçiyor, yaşanan ağır ve travmatik olaylara hep birlikte kafa yoruyoruz. Sonunda bu da oldu, kaos ülke genelinde tutuşturuldu. Türkiye, demokrasi dışı arayış ve müdahale çabalarıyla sarsıldı. Akılların bir köşesinde devamlı asılı duran, hepimizi kara kara düşündüren vahim olaylara sinsi sinsi gelindi. Husumet depremi vicdanları yıkacak kadar şiddetli oldu, ileri demokrasi iddiaları boş ve asılsız çıktı. Bilinsin ki, Türkiyemiz şu an çıkmazdadır. Bugün, 93 yıllık Cumhuriyet tarihinin en kırılgan, en yürek yaralayıcı dönemini yaşıyoruz. sabırlı olmalı, sağ duyunun rehberliğinden ayrılmamalıyız. Kin, nefret, öfke salgınına kapılıp bu cennet vatana tuzak kurup arkasına yaslanarak birbirimize girmemize seyre dalanların değerlerine su taşımaktan kaçınmalıyız. Üzerimizde oynanan acımasız kumarı görmeli, aklımızı başımıza almalıyız. Türkiye yoğun bakımda, yoğunlaşmış risk altındadır. Türkiye Cumhuriyeti muazzam bir mücadelenin eser ve hediyesidir. Bu tarihi gerçeğin kötülenmesi, üstünün örtülmesi vatana millete ihanet etmekle eş değerdir.

“HER PLAN GAYRİMEŞRUDUR”

Türkiye korsan bir devlet değildir, Türkiye hukukun altında süründüğü yeni yetme çadır ve çukur devlet değildir. Kaldı ki, tam tersi bir teşebbüse sessiz kalmamız, milli onura, akıla hayale sığmamaktadır. Milli ve üniter yapımızın temelleri 1923’te atılmıştır, egemenlik ise kayıtsız şartsız millete aittir. Buna karşı her düşünce, her plan gayrimeşru, gayriahlakidir. Geleceğimiz ortası, milli irademiz demokratik telif.

Hiçbir bahane, hiçbir gerekçe demokrasiden kopuşa, ara rejim özlemlerine dayanak ve esas teşkil edemeyecektir. Tank paletlerinin gürültüleri demokrasinin sesini bastıramayacaktır. Türk milleti, demokraside karar kılmıştır. İktidar değişiminin nasıl olacağını yıllar evvel belirlemiştir. Seçimle gelen, muhakkak suretle seçimle gidecektir. Başka bir yol, başka bir seçenek yoktur. Bu darbe denemeleri, muhtıracı odaklar, cunta arayış ve çabaları ülkeye yapılacak en büyük girişimdir. Erken kalkanın darbe yaptığı dönemler artık geride kalmıştır, kalmak zorundadır. Türkiye darbenin faturalarına katlanmak durumunda kalmıştır. Askeri müdahaleler her zaman yıkım getirmiştir. Demokrasiye darbe vuran söylem, eylem ve her türlü girişim bu vatanın önünü kapatmış, ufkunu kapatmıştır. Yakın tarihimiz darbeler tarihidir. Darbe, milli iradenin boğazına bağlanmış yağlı urgan, masumların ölüm fermanıdır. MHP, 47 yıllık şerefli geçmişinde darbelerden en çok zarar gören demokrasi anıtıdır. Hiçbir zaman darbecilerle ortak gelecek düşünmedik. Kararlı bir şekilde meşruiyete sadık kaldık. Çünkü darbe ile Türkiye’nin sorunu çözülemezdi. Biliyorduk ki, milliyetçilik ve demokrasi birbirinden ayrılamazdı. Ara rejim sevdalılarına, silahlı kuvvetlerini alet eden kokuşmuşlara destek vermesi görülmüş, duyulmuş şey değildir.

“İLK ANDAN İTİBAREN BİNALİ YILDIRIM’A İLETTİM”

Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı

Baktık ki, olağan dışı askeri bir hareketlenme vardır. Türkiye’nin büyük bir tehlike eşiğinde olduğunu anladık. İlk andan itibaren olası bir kalkışmanın kabul edilemeyeceğini, halkımızın yanında olduğunu Binali Yıldırım’a ilettim. Yaptığımız yazılı açıklamayla da her türlü girişime karşı olduğumuzu ifade ettim. Ama demedik, ancak demedik, bize yarar mı hesabı yapmadık. Darbe cürettinin karşısına çakı gibi çıktık. Darbecilere “Hayır” dedik. MHP, en sert ve tavizsiz tepkiyi vermiştir. Bizim yalnızca Allah’a can borcumuz vardır.

Zulümle iktidarı gasp etmeye kalkan haydutlara göz yummamız, bir kere varlık gayelerimizi inkardır. Çok şükür biz inkarcılardan olmadık. Herkes pısmış bir vaziyetteyken biz haysiyetli davrandık. “Millet” dedik, milli iradenin namusunu yılmadan savunduk. MHP, 47 yılını şehit ve gazilerinin mücadelesiyle geçirmiştir. Hangi çılgın, hangi kudurmuş bir demokrasi düşmanı irademize zincir vurabilecektir? Biz suskun kalsak, 12 Eylül’ün idam sehpasına çıkarılan şehitlerimizin manevi hatıraları susacak mıdır? Damarlarımızda delice akan asil kan hiç duracak mıdır?

BOZKURT İŞARETİ

O askerin başında bozkurt işareti yapan iblis uşağı yaratık neredeyse bulunup gözaltına alınmalı. Bu şerefsiz doğduğuna pişman edilmeli. Çile çektik, belli etmedik. Mehmetlerimize kıymayalım.

Editör: TE Bilisim