Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
 Perşembe günü Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının yurda giriş yapması bekleniyor. Tahminlere göre; sıcaklıklar 8 ile 10 derecenin altına inecek ve yüksek kesimlerde kısa süreli kar yağışlarına sebep olacak.
Perşembe günü: Gümüşhane ve Bayburt'ta karla karışık yağmur bekleniyor.

Cuma günü: Bolu, Karabük, Çankırı, Kastamonu, Sivas, Erzincan, Ağrı'da karla karışık yağmur, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Ardahan, Kars'ta ise; kar yağışı tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova, İzmir, Aydın, Isparta'nın güney çevreleri ve Burdur'un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Muğla ve Antalya çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/metrekare), yer yer aşırı (100 kg/metrekare üzeri) olması bekleniyor.

Balkan ülkelerinde, dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor.

Kar yağışı nedeniyle Bosna-Hersek ve Sırbistan'ın bir çok şehri, Hırvatistan, Karadağ, Kosova ve Makedonya'nın bir kısmı beyaza bürünürken, hava sıcaklıklarında önemli düşüşler görüldü.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna merkezinde kar kalınlığı 10, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreyi aştı.

Kent merkezindeki araç trafiğinde kar yağışı nedeniyle yer yer aksaklıklar yaşanırken, havayolu ulaşımının kar yağışından olumsuz etkilenmediği belirtildi.

Uluslararası Saraybosna Havalimanında, tüm uçuşların planlandığı şekilde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bosna Hersek Federasyonu Meteoroloji Kurumu Uzmanı İbrahim Hacismayloviç, İtalya üzerinden gelen kar kağışının, Balkanlar'da Cuma gününe kadar etkili olmaya devam edeceğini bildirdi.

Karla birlikte hava sıcaklığının Saraybosna merkezinde -2, yüksek kesimlerde ise -13 dereceye düşdüğüne işaret eden Hacismayloviç, vatandaşlara dikkatli olmaları uyarısında bulundu.

Hacismayloviç, ayrıca "kar yağışı ve soğuk havanın Türkiye'ye doğru ilerleyeceğini" kaydetti.

Sırbistan genelinde, gece yarısından itibaren etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle hava sıcaklıkları düştü. Belgrad'da, hava sıcaklığı -1'e kadar indi.

Ülkede hava sıcaklıklarının, Perşembe gününden itibaren artacağı ifade ediliyor.

Balkanlar'ın en küçük ülkesi Karadağ'ın kuzey kesimleri de kar yağışının etkisi altına girdi. Ülkenin kuzey ve orta kesimlerdeki yüksek yerlerde kar, diğer kesimlerde yağmur etkili oluyor.

Karadağ'ın yüksek kesimlerindeki kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor.

Sağanak yağmur ve fırtınanın geçen hafta etkili olduğu Hırvatistan ise halk güne karla başladı.

Kar yağışı, ülkenin yüksek kesimlerinde aralıklarla devam ederken, güney kesimlerde yağmur etkili oluyor.

Hırvatistan'da, kar yağışının etkili olduğu bölgelerde hava sıcaklığının 0 derece, güney kesimlerde 9 derece olması bekleniyor.
Editör: TE Bilisim