En son söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. Batı orijinli, kapital içerikli tüm günleri sevmiyorum. Tasvip etmiyorum. Yok anneler günü, yok babalar günü, yok sevgililer günü vesaire…vesaire…
Böyle günlere Müslüman- Türk örf, âdet, gelenek, göreneklerinden bir göndermede bulunmaları hiç hoşuma gitmiyor. Hele hele İslam dininin şiarından olan kaideleri batıdan ithal bu tür içi boş, kof, kapitalizmin sembol günlerine alet etmelerinden de Allah için nefret ediyorum. Kim böyle yaparsa yapsın fark etmeksizin söylüyorum.

Tekrar ediyorum. Örneğin “Cennet anaların altındadır.”, “Ana-babanıza öf bile demeyiniz.” gibi ulvi değerlerin batıdan alınmış pespayeliklere alet edilmesi canımı acıtıyor.

Gelelim meselenin asıl meseleye;

İster batıdaki kabilden olsun, isterse Türkiye’deki şekli ile olsun madem bu gün anneler günü hadi şu sorulara cevap verelim.

Doğu Türkistan’da namusu pay-mâl edilen annelerin günü ne olacak?

Gayr-i Müslim Çinli ile zorla evlendirilen genç kızlar anne olduğunda “Cennet onların ayakları altında da olacak mı?”

Denizli’de bir şeyler oluyor Denizli’de bir şeyler oluyor

Çocuğuna bir satır Kur’an, bir satır din iman öğretemeyen, hatta İslam dininden döndürülmüş Doğu Türkistanlı anneye de mi öf denilmeyecek?

Erkek kardeşini, kocasını toplama kamplarında bekleyen anne hangi anneler günü hediyesini alacak mesela?

Mescid-i Aksa’nın İsrail askerinin postalı ile kirlendiğinde temizleyen Filistinli anneye hediyeyi kimin alacağını düşünüyorsunuz?

Filistin’de çocuğu İsrail askerinin namlusunun ucunda olan annenin yüreğini neyle soğutmayı düşünüyorsunuz?

Bir gece ansızın evi basılıp, evde yaşı yeten yetmeyen bütün erkekleri toplayıp istediği iftira ile zindanlarda çürütülürken bütün acılara rağmen yaşayan Filistinli annelerin, anne adaylarının sabrına karşılık nasıl bir anneler günü kutlamayı düşünüyorsunuz?

Mübarek ramazan ayındayız. Buyurun siz söyleyin, batıdan alınan her şeye gözü fikri, aklı, zihni kapalı koşanlar evet siz söyleyin. Doğu Türkistan’da ya da Filistin’deki anneleri için üç gün sonra bayramda çocukları, kardeşleri, kocaları nasıl bir bayram edecek? 

Ama dünyanın geri kalanında;

Anneler günü hediyesi alınacak. Anneler günü partileri düzenlenecek. Anneler günü satış grafikleri yükselecek. Anneler günü modaları olacak. En güzel anneler günü temalı yarışmalar yapılacak, şiirler yazılacak, etkinler düzenlenecek.  Devlet başkanları, ileri gelenler, başı büyükler / büyükbaşlar koca koca mesaj yayınlayacaklar. Sosyal medyadan etkileşimde bulunacaklar.

Yerel ve ulusal medyalarında çok hoş, romantik resimler yazılar olacak. Daha sayalım mı yeter mi?

Allah aşkına, hangi amaç hangi gerekçe ile bu tür ithal, zihin bağlayıcı gün, gece, şekil ve davranış ne diyor nasıl adlandırıyorsanız işte. Her ne için cevaz veriyorsanız bir daha düşünün.

Yapmayın Allah için onlara benzemeyin.

 

Savaş SONGUR / Arşiv Uzmanı Tarihçi - 10.5.2021

 


Editör: TE Bilisim