Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı Dr. Sakin Öner “Ergenekon’dan Çanakkale’ye Türk Ruhu”nu anlattı
 Mesut Barzani "bağımsızlık" referandumu için talimat verdi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani’nin bağımsızlık referandumu için hazırlık yapılması talimatı verdiği açıklandı. Rudaw kanalın haberine göre, Barzani partisine yakın isimlere “bağımsız Kürdistan için referandum hazırlığı yapın” talimatı verdi.

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) dün Genel Başkan Mesut Barzani başkanlığında toplantı yapmıştı. Rudaw’a konuşan KDP’nin yetkili isimlerinden Aras Haso Mirhan, toplantının ana gündemlerinden birinin bağımsızlık olduğunu, Başkan Barzani’nin referandum için diğer partilerle görüşmeye başlanmasını istediğini bildirdi.

Mirhan, önümüzdeki günlerde Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ile önemli bir toplantı yapılacağını, daha sonra diğer partilerle de biraraya gelinerek, bağımsızlık için atılması gereken adımların konuşulacağını aktardı.

Mesud Barzani’nin 3 Temmuz 2014’te Kürdistan Parlamentosu’nda gerçekleşen kapalı oturumda da bağımsızlık için referandum hazırlığı yapılmasını talep ettiği belirtilmişti. Ancak, IŞİD’in Kürt bölgesine düzenlediği saldırılar nedeni ile bağımsızlık referandumu gündemden düşmüştü. 
Editör: TE Bilisim