Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye Cumhurbaşkanı Erdoğana hakaretten 4.dava açıldı.


ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü hakkında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla 4'üncü dava açıldı.

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

Erdoğan'ın başbakan olarak görev yaptığı dönemde Ceyhan İlçe Belediyesi Başkanı olan Hüseyin Sözlü, 2007 yılındaki bir konuşmasında Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla Ceyhan Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada 7 bin lira adli para cezası aldı. Sözlü hakkında daha sonra da yerel bir gazeteye verdiği röportajda Erdoğan ile dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Adana 2'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bu davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı, 15 bin lira adli para cezasına çevrildi. Sözlü'ye 20 bin liralık tazminat davası açan Erdoğan, bu davadan da 4 bin lira tazminat kazandı.

ŞİKAYETÇİ OLDU


Son olarak 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla sosyal paylaşım sitesi İnstagram'daki hesabından bir fotoğraf paylaşan Hüseyin Sözlü'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu şikayetçi oldu. Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'ndan alınan soruşturma izni sonrası Sözlü hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Editör: TE Bilisim