Faiz rantı lobisi altın çağını yaşıyor. Şans oyunları, alkollü içki geliri, kumar gelirleri hiç bu kadar rekor seviyede yükselmiş midir?

Sistemi sistemin kuralları ile yönetmek aklın bilimin gereğidir.

Halk dalkavukluğu iktidar ve muhalefet için trübünlere oynamak alkış alsa da siyaset kurumu önce iktidar sonra muhalefet ve millet krizin daha fazla derinleşmesine izin vermemelidir.

Daha fazla kaynakların talanına izin verilmelidir.

Hatalı kararlar ülkeye diz çöktürmemeli ,fırsat kollayanlara gün doğmamalıdır.

Ekonomi boyutu dahil savaş bir bütündür.

Mücadeleyi bir alanda kaybeden moral çöküntü ile her alanda kaybeder.

Faiz, ekonomik hayatın kapitalist sistemin olmazsa olmazı olduğu bir sistemde temel belirleyici aktör olup faiz(!) vb. mübarek dine atıfta bulunmak topu taca atmaktır.

Haramın veya Riba’nın faizin azıda çoğu da dinen haram değil midir?

Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..

Faiz oranlarını belirleme yetkisi ekonomi kurmaylarına ait değil midir?

Faizi düşürmek caiz de yükseltmek mi haramdır?

Faiz kararları ekonomik gerçeklere göre verilmelidir. Dibine kadar faiz ekonomisine gömülü talih oyunları geliri rekora gitsin, devlet buradan rekor gelir elde etsin, alkollü tüketim vergilerinden rekor seviyede gelir elde edilsin, faiz edebiyatı topu taca atmak değil de nedir?

Bu sistemi 20 yılda değiştirmediğinize aynı kurallar ile hayat devam etmesine rağmen beceriksizliği Kuran’ın faiz emri ile irtibatlandırmak şaşırtıcıdır.

Türkiye’de faiz lobisi, döviz lobisi hiç bir zaman bu rekor geliri elde edememiştir.

Nerede ülkenin ekonomi profesörleri veya evrensel ekonomi bilimi?

Bütün bu olanlara ne diyorlar? Ortak ekonomi bilimi aklına lütfen kulak verin ve gereğini yapın ülkeye yazıktır günahtır.

BU SORULARI KİM CEVAPLAYACAKTIR?

Kamu kaynaklarından azami pay almak için devleti ele geçirme kavgası veren Tarikat Cemaat vb. yapıların devletin en büyük gelir kaynaklarından olan havuza akan şans oyunları geliri, Spor Toto, Loto, At yarışları, Milli Piyango, Kumar, Kumarhane gelirleri, içki her türlü alkollü madde geliri, faiz geliri, meyhane vb. bunun gibi birçok gelir havuza toplanıp buradan kamu çalışanlarının ve kamunun masrafları karşılanmasına söyleyecek sözleri yok mudur?.

Bu konular hakkında konuşanı duymak, dinlemek, okumak, görmek çok mu zordur?

Yani tam bir takiyye nalıncı keseri gibi kendine yontmak gerçekten üzüntü verici değil midir?

İmam Azam Ebu Hanife gibi Kur’an ve vahiy çizgisinde kitabın ortasından konuşan ve hayatına yansıtan saray sofralarına oturmayan, Şeriatın ahkamını eğmeden bükmeden ifa eden kahramanlar sizce ne anlam ifade ediyor?

İşte o model insanlar önünde saygı ile eğiliyor, ruhlarına Fatiha’lar gönderiyoruz.

Selam olsun kitabın ortasından konuşan iman itikat ve amel ehline Allah onları anlamayı model örnek insan olarak öncü yapmayı hepimize nasip etsin.

Sabri ŞENEL / 24.11.2021 

Editör: TE Bilisim