Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
Başakşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Filistinli Ahed Tamimi ‘Hanzala Cesaret Ödülü’nü düzenlenen törenle Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’dan aldı. Tamimi, “Ben İsrail askerlerine tepki göstererek Filistin’i özgürleştirmek istedim, silahlar beni korkutmuyor.” dedi.

Ahed Tamimi, Çınar Kongre Merkezi’nde gerçekleşen ödül töreni öncesinde ‘Filistin’de Çocuk Olmak’ adlı resim sergisini Mevlüt Uysal ve berberindeki heyetle birlikte açtı. Ödül töreninde konuşma yapan Mevlüt Uysal, “Yüreği yumruğundan büyük Ahed Tamimi’den cesareti öğrendik, Filistin için umutlarımız arttı.” dedi. Filistin’de yaşanan olayların Türkiye gündeminde geniş yer aldığını belirten Uysal konuşmasına şöyle devam etti:

“Filistin’de insanların özgürlükleri elinden alınıyor ama bu cesur yürekler korkusuzca dimdik ayakta duruyorlar. Mavi Marmara’da ilçemizden çok sayıda kişi vardı. Orada şehit düşen Cevdet Kılıçlar’ın ismi ile bilgi evi açtık. 2 bin öğrenci okuyor, bu öğrenciler eğitim gördükleri bu yerin anlamını kavrayacaklar. Ahed Tamimi’nin korkusuz yüreği tüm dünyadaki ezilen halklar için bir umut olmuştur. Filistin’de Tamimi gibi çocuklar oldukça bu dava yerde kalmaz. İnşallah bundan sonraki süreçte Filistin özgürlüğüne kavuşur, Filistin davası daha hızlı çözüm bulur.”

Filistin İstanbul Başkonsolosu Abdülkerim El Hatip de yaptığı konuşmada duygularını şöyle ifade etti:

“Türkiye’nin yanımızda olduğunu bilmek bizlere güç veriyor, ayakta tutuyor. Türk halkına ve hükümetine teşekkür ederim. Filistin’de Ahed’in yüreğine sahip yüzlerce çocuğumuz var. Filistin bayrağını Ahed gibi yüreklerde görmekten mutluyuz. İnşallah Mescid-i Aksa’da sizlerle birlikte namaz kılacağız.”

Programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, İstanbul Milletvekili Enver Yılmaz, Filistin İstanbul Başkonsolosu Abdülkerim El Hatip, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Başakşehir Belediye Başkan Danışmanı Ömer Döngeloğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok semt sakini katıldı.
Editör: TE Bilisim