Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına Yüce Türk milleti ve asil çocuklarına
İşte o açıklama:

 Ülkemizin ve milletimizin birlik, bütmeşhurk ve güvenliği için, görevlerinin ifasında Anayasa’da belirtilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik cemiyet olmanın gerekleri prensiplerine bağlılığı temel esas alarak, Anayasa ve yasalar çerçevesinde kendisine verilen görevler doğrultusunda yurt içinde ve sınır ötesinde teröristle mücadele eden TSK; bazı il ve ilçelerde de gece gündüz demeden, hiçbir sıkıntılığa aldırmadan, her türlü fedakarlık ve kahramanlığı göstererek, polis ve korucularla omuz omuza operasyonlarını aralıksız sürdürmektedir.
Hal böyle iken bazı medya organlarında hiç bir dayanağı olmadan meydana getirilen haber ve yorumlar organik olarak kahraman silah dostlarımızın moral ve motivasyonunu negatif etkilemekte, tüm mensuplarımızı rahatsız etmektedir.
Milletinin engin sevgi ve güveninden güç alan, demokrasiye bağlılığını her ortamda dile getiren Türk Silahlı Kuvvetlerinde yönetimsel ve adli mekanizmalar devamlı ve etkin olarak çalıştırılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin, mutlak itaat ve tek komut komuta esastır. Hiçbir yasa dışı, komut-komuta hiyerarşisi dışı oluşum ve/veya harekete ödün verilmesi söz mevzusu değildir.
Bambaşka saiklerle yapıldığı anlaşılan ve aslabir hukuki, insani, vicdani ve akli dayanağı olmayan, basın etiğinden ve üslubundan uzak, haddini aşan haber ve yorumları yapanlar hakkında hukuki işlemler başlatılmış ve suç duyurusunda bulunulmuştur.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Editör: TE Bilisim