Adana'da, özel bir hastanede 51 yaşındaki Münir Taşkın, kendisini beklettiği iddiasıyla doktor ilehemşireyi oğlu Muhammet ile birlikte dövdü. Doktorun omuzu çıktı. Hasta baba ile oğlu gözaltına alındı.

Midesinden rahatsız olan Münir Taşkın, Özel Adana Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü'nde muayene oldu. Uzman Doktor Burhan Özdil, hasta Taşkın'a endoskopi için bir gün sonra aç olarak gelmesini söyledi. Taşkın oğlu Muhammet ile birlikte tok karnına hastaneye geldi. Doktor Özdil, hastasına endoskipinin aç karnına çekildiğini belirtip saat 15.00'de gelmesini istedi.

Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü” Gümüşhane STK’ları Ayaklandı; “Utanç Köprüsü”

"BENİ NASIL BEKLETİRSİNİZ?"

Randevu saatinde hastanede olan Taşkın, doktorun acil serviste bir hastayla ilgilenmesi ve odasına biraz geç gelmesi üzerine sinirlendi. İddiaya göre, doktor Özdil'e, "Siz ne biçim doktorsunuz, beni nasıl bekletirsiniz" diyerek bağırdı. Doktor Özdil'in sakinleştirmek istediği Taşkın, öfkeli bir şekilde, "Ben endoskopi olmayacağım" dedi.

TEKME, TOKAT SALDIRDI

Doktor Özdil de, "O zaman sizi dışarı alalım" diyerek odasından çıkartmak istedi. Bu sırada öfkelenen Taşkın, doktor Özdil'e yumruk ve tekmeyle vurarak saldırdı. Sesler üzerine Taşkın'ın oğlu Muhammet de içeri girip, doktor Özdil'e ve hemşire Melek Göktepe'ye vurdu. Hastanenin güvenlik görevlileri ve personelin araya girmesiyle kavga yatıştırılırken, doktor Özdil'in sol omzu çıktı, hemşireGöktepe ise bayıldı. Ayıltılan hemşirenin sırtında, kolunda ve kafasında morluklar oluştu.


DAYAK KAMERADA

Doktor Özdil ile hemşire Göktepe'ninz dövülme anı hastanenin güvenlik kamerasınca da saniye saniye görüntülendi. Bu görüntüler delil olarak polise verildi. Hastaneye gelen polis, baba- oğlu gözaltına alırken Adana Tabip Odası da doktor ve hemşireye yapılan saldırıyı kınadı. Adana Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, son olayların sağlıkta yaşanan şiddetin bir parçası olduğunu belirterek, "Özellikle son 10 yılda sağlıkta dönüşüm projesinin bir sonucu olarak hekim arkadaşlarımız daha çok şikayet ve şiddete maruz kalmaktadır" dedi.

Editör: TE Bilisim