Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
 AKP ve HDP'nin seçim hükümeti hazırlıkları devam ediyor. HDP'ye önerilecek üç bakanlık hangileri ?
AKP ve HDP tarafından kurulması beklenen seçim hükümetinde HDP'ye Gençlik ve Spor, Avrupa Birliği, Orman ve Su İşleri bakanlıklarının önerilebileceği iddia edildi. TBMM'de güvenoyu alması gerekmeyen bu hükümette, Adalet, İçişleri ve Ulaştırma bakanları bağımsız olacak. Mevcut 3 ismin de görevine devam etmesi bekleniyor. Geriye kalan Başbakan dahil 23 koltuk ise 7 Haziran sonuçlarına göre normalde Ak Parti 11, CHP 6, MHP ve HDP 3’er olmak üzere paylaştırılacak.

KİMLERE TEKLİF GİDECEK?

Seçim hükümeti için parti yönetimlerine isim sormadan doğrudan milletvekillerine teklif götüreceği belirtilen Ahmet Davutoğlu'nun böylece hükümete üye vermeyeceğini açıklayan CHP ve MHP yönetimlerini 'aşmaya' çalışacağı öne sürülüyor. Buna göre üç partiden en çok isimleri geçen adaylar, HDP’den Celal Doğan, Mithat Sancar, Ayhan Bilgen, Leyla Zana; CHP’den Deniz Baykal, İlhan Kesici, Engin Altay ya da listelerde son sıralardan Meclis’e gelmiş veya yeniden aday yapılmama ihtimali olup partiye küsebilecek isimler; MHP’den Meral Akşener, Oktay Vural...  

AKİL İNSANLAR BAKAN OLABİLİR

CHP ve MHP’lilerin kabul etmemesi durumunda 9 yeni ‘bağımsız’ bakan seçim hükümetinde yer alacak. Kulislerde 9 bakanın nasıl belirleneceği merak konusu olurken, Ak Parti kurmayları, ‘akil insanlar komisyonu’nda yer alan 1-2 ismin de kabineye alınabileceği ve böylece de Doğu ve Güneydoğulu seçmene mesaj verilebileceği ifade ediliyor. 1 veya en fazla 2 bakanlıkta da müsteşara da görev verilebileceği ifade ediliyor.


Editör: TE Bilisim