İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet! İzmit Belediyesi’nden Türk kültürüne manidar bir hizmet!
 MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, MHP'nin koalisyon hükümeti kurmaktan kaçtığı yönündeki suçlamaları da sert bir dille yalanlayarak "Kaçan da şerefsizdir, yalan söyleyen de şerefsizdir. Bu memleketi bataklığa sürükleyenler de şerefsizdir" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi’nce düzenlenen, 530. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri, Karaisalı ilçesinin Kızıldağ Yaylası’nda gerçekleştirildi. Güreşlerin açılışında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün gündeminde artan terör olayları ve MHP'nin koalisyon hükümeti kurmaktan kaçtığı yönündeki suçlamalar vardı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin güreş ağası seçildiğini duyduğunda çok mutlu olduğunu ve hakikaten bu yıl Kızıldağ'a gelmeyi heyecanla beklediğini belirten Başkan Sözlü, "Ama, Türkiye'nin şartları ne yazık ki fırsat vermedi. Ankara hakikaten bu günlerde zor günleri, zor saatleri yaşıyor. Ama elbette bunun suçlusu biz değiliz, liderimiz değil. Nihayetinde bugün Türkiye'nin bu meselesini çözmek için hükümet olma görevi verilen birilerinin çıkıp demesi lazım ki; Türkiye terörün pençesinde kıs kıs kıvrandı. Açılım süreci çözüm süreci gibi kötü bir maceraya girdik. Devlet Bahçeli'nin de dediği çıktı, yanıldık. Sayın Bahçeli kusura bakma gel bunu telafi etmemize yardımcı ol. Şu terör belasından kurtulmak için bizi destekle, bir hükümet olalım demediler. Çünkü onlar erken seçime gitmek istiyordu. Malesef bu böyledir. Birgün duydunuz mu hiç Milliyetçi Hareket Partisi bizimle hükümet olsun, şu terörü bitirelim diyeni duydunuz mu? Ama yandaş kanallarda seçim yaklaştıkça sahtekar televizyoncular, gazeteciler, akademisyen sıfatlı hoca müsvetteleri, çok açık ve net söylüyorum MHP kaçtı diyor" dedi.

BATAKLIĞA SAPLADINIZ

Hüseyin Sözlü açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; "O gün NTV'de İstanbul'da uçağa bindim. VIP salonunda izledim Adana'ya geldim, Mustafa Karaalioğlu ile Murat Yetkin hala konuşuyor. Şerefi olan adam Milliyetçi Hareket hükümetten kaçtı demez. Kim hükümetten kaçtıysa şerefsizdir. Ama kim riyakarlık yaptıysa o da şerefsizdir. Alçaktır. Memleketi kim tehlikeye ittiyse, kim siyasi ikbali için, evladı için, oğullarını korumak için, bakanlarını korumak için, hükümetten kaçtıysa, terörün önünü açtıysa Cenabı Allah onları kahretsin. Ama kim hükümet olmaktan kaçtıysa onu da kahretsin. Bu millet riyakarlığı, üç kağıtçılığı, sahtekarlığı görmelidir değerli hemşerilerim. Bugün 17-25 Aralık'ta yakalanan bakanlarını, ses kaydıyla evlatlarıyla yakalananların kendi geleceklerini korumak noktasında bir tavır ortaya koyanlar yarın varsayalım ki 76'yı tamamladınız gücünüz kuvvetiniz mi olacak. 300 küsür milletvekili ile Türkiye'yi 2010'dan bu sürece getirdiniz. Sayınız ve gücünüz varken Türkiye'yi PKK bataklığına sapladınız. Onlara teslim oldunuz. Şivan Perverler'le beraber oldunuz, Barzani'yle kucaklaştınız, Abdullah Öcalan'dan medet umdunuz, onu bir siyasi önder, katkı koyan adam olarak muhattap aldınız. Bülent Arınç da vardı bunun içerisinde, sayın şimdiki Cumhurbaşkanı da vardı, hele hele Şivan Perver ile iki sevgili muhabbetinde elleri kenetlenerek Diyarbakır'da muhabbetle yürüyen sayın Başbakan da vardı. Ama bugün gelip terör noktasında yine dün başbakan çağrı yapıyor CHP ile MHP gelsin seçime gidelim HDP var.

NE DEMOKRASİSİ?

MHP'ye ihtiyacınız var ise 45 gündür bu süre içerisinde ifade ederdiniz. Allah rızası için diyorum değerli hemşerilerim yarın seçim meydanlarına girdiğinizde yüz yüze geleceksiniz. Siz Adalet ve Kalkınma Partili bir bakanın, sayın başbakanın bu terör belası için duruşu net olan, tavrı net olan bu güne kadar açılım ihanetinde de her dediği çıkan Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne ihtiyacımız var. Gelin bu terörü çözmek için bir çözüm hükümeti kuralım dediklerini duydunuz mu hiç? Ama çıkmış Mustafa Karaalioğlu; MHP kaçtı diyor. Kaçan da şerefsizdir, yalan söyleyen de şerefsizdir. Size esas onu söylettirenler şerefsizdir. Bu memleketi bataklığa sürükleyenler şerefsidir. Hergün civan gibi yiğit memleket çocuklarını, Türk çocuklarını teröre kurban verirken hiç irkilmeyenler şerefsizdir. Evet memleket çocukları kurban, ama kendi çocuklarını devletin polisinden korumak için makam araçlarına saklayanlar da kahraman. Yerim böyle demokrasiyi. Ne demokrasisi yav. Ne demokrasisi. Bunlar ihanettir, bunun adı peşkeştir.

BEDELİ KANLA ÖDENDİ

 Bakınız bulunduğumuz topraklar özbe öz anamızın ak sütü gibi helal malımızdır. Kanımızla bedelini ödemişiz. Bugün cumhuriyeti kuran iradenin ortağıyız diyende Mardin'deki üniversitenin adı Artuklu'dur niye? Orada Selçuklu'dan, Osmanlı'dan, İlhanlı'dan önce de Türk Beylikleri vardı. Siz hiç oralarda Kürt beyliklerine rasladınız mı? Oralar her zaman öz be öz yurdumuzdur. Yani orada efendim Türkmenler biraz batıya sevk etti nüfusları çoğaldı diye. Almanlar'da bakarsan PKK'yı destekliyor. Onların başkenti Berlin'in Kreuzberg bölgesinde de Türkler vardır. O zaman gidek Almanlar'a diyelim ki burda nüfus yoğunluğu bizim siz PKK'ye destekliyorsunuz burayı bize verelim. Aynı bu iş ona benzer. Kimse bizim kurucu irade ortağımız değildir. Bu topraklar Aziz Türk milletinin anasının ak sütü gibi helal tapulu malıdır. Onun için kimseyle paylaşacak irademiz yok. Ama tabi ki kimse de vesveseye kapılmasın başımızda Türkmen beyi var Milliyetçi Hareketin lideri var. Türkiye sıkıntıya girerse kendileri ifade etti. Bize vereceği bir talimat PKK'lıları bitirir. Devleti idare edenler istedikleri kadar gaflet, ihanet içerisinde olsunlar, istismar içerisinde olsunlar.

HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

Değerli hemşehrilerim, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 530'uncusunu gerçekleştirmekten şeref duyduğumuz Kızıldağ güreşleri inşallah aziz Türk Milleti bu topraklarda var oldukça bin 530'uncusunu icra edeceği zamanları Cenabı Allah bize bu topraklarda yaşatsın. Torunlarımız görsün Aziz Türk milletinin evlatları görsün diyorum. İnşallah hizmetlerimiz size devam edecek. Milletimizin kültürüne hizmetlerimiz devam edecek. İman gücüyle, var gücümüzle çalışacağız. Milliyetçi, ülkücü kadroların belediyecilik hizmeti adına da milliyetçi belediyeciliği nasıl icra ettiklerini tüm Adana'ya göstereceğiz. Yeter ki Adana bize sahip çıksın. Onlara layık olmak, o şerefe nail olmak için var gücümüzle çalışacağız diyorum."
Editör: TE Bilisim