Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar.. Yerel seçime bir hafta kaldı! İşte detaylar..
 Suriye'nin kuzeyinde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Suriye Kürt İlerici Demokrat Partisi (PDPK-S) İstanbul Temsilcisi Ahmed Kasım çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kasım, PKK'nın İran’dan destek aldığını belirtti.
Kasım, ''PKK kendisine destekçi bulmak zorundadır. Peki, kim bu destekçi? O da İran. İranlılar ve Türklerin çatışması eski bir tarihe dayanmaktadır. İran PKK ile oynayıp, ortalığı birbirine katabilir'' dedi. 

'KÜRTÇE BAAS REJİMİ'

PYD'nin Suriye'de bulunan Kürt partilerini kandırdığını dile getiren Kasım, ''PYD bizden yardım talep ediyor ama ortak olmamızı istemiyor. Bu tavrı Kürt partilerin birlik olmasına engel oluyor'' dedi. 

PYD'nin zorba bir yönetim kurduğunu, kendi güçlerinden başka hiçbir siyasi ve askeri gücün faaliyetine izin vermediğini belirten Kasım, ''Irak'ta eğitilmiş ve sayıları 5 bini aşan 'Rojavalı Peşmerge' bulunuyor. Bunların Suriye’ye geçerek bölgemizi korumaları gerekiyordu. Hatta Duhok’ta varılan anlaşmaya göre bu askeri güç, ülkeye giriş yapacaktı fakat PYD buna izin vermedi'' diye konuştu.

PYD’nin Esad yönetimiyle hareket ettiğini söyleyen Kasım, ''PYD sözlerinde durmadı. Esad rejimiyle anlaştı. Rejim Kürt bölgelerini PYD’ye verecek ve PYD’ ye yardım edecek, yani Baas rejimi PYD eliyle Kürtçe olarak uygulanacak'' ifadelerini kullandı.

TAHRAN'IN 'GÜVENLİ BÖLGE' KORKUSU

Türkiye’ye karşı konjonktürel olarak PKK’yı destekleyen İran, örgütün Suriye uzantısı olan YPG’yi de destekleyerek ''güvenli bölge''ye karşı çıkıyor. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Emir Abdullahiyan, ''Bu tip gereksiz eylemlerle bölgenin daha sorunlu hale gelmesine gerek yoktur'' dedi.

Abdullahiyan ''Suriye ve komşu ülkelerin güvenliği, bazı oyuncuların terörizmi araç olarak kullanmaktan vazgeçtikleri takdirde güvence altına alınmış olacak'' ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim