Andımız'dan Anayasa'ya... Andımız'dan Anayasa'ya...
 MHP'nin seçim vaatleri nelerdir? İşte MHP'nin seçim vaatleri ;

MHP'nin seçim vaatleri nelerdir? Sorusunun yanıtını haberimizde okuyabilirsiniz. 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası koalisyonun kurulamamasıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan yetkisini kullanarak erken seçime gitme kararı verdi. Böylece partiler 1 Kasım erken seçim çalışmaları startı verildi. Partiler 1 Kasım genel seçimlerdeki milletvekili aday listelerini YSK'ya sundu.

MHP'nin Başkanlık Sistemi seçim vaatleri:
Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemi, demokratik siyasi sistemin sürdürülebilmesi bakımından gerekli gören MHP başta Başkanlık olmak üzere yarı başkanlık ve benzeri sistemleri uygun bulmuyor.
MHP'nin Çözüm Süreci seçim vaatleri:
Açılım politikasının iflas ettiğini savunan MHP bildirgede çözümünün öncelikle terörist unsurların etkisiz hâle getirilmesine bağlı olduğunu belirtti. MHP seçim bilgesinde milli birlik ve beraberliğin tesisinin ancak ortak değerler ve geçmiş üzerinde inşa edilen bir millet anlayışıyla ve müşterek bir gelecek yürüyüşü ile mümkün olabileceğini açıkladı.
MHP'nin Ekonomi seçim vaatleri:
Asgari net ücreti bin 400 liraya çıkarılacağını açıklayan MHP asgari ücretlilere büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği verecek, evi olmayan ailelere ise 250 TL kira yardımı yapacak. Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergi kaldırılacağını açıklayan MHP mazotun litresini çiftçiye 1.75 TL'den vereceğini vaat etti. Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergilerin de kaldırılacağını açıklayan MHP mazotun litresini çiftçiye 1.75 TL'den vereceğini duyurdu. MHP emeklilere Mart ve Eylül aylarında bin 400'er lira olmak üzere yılda iki kez asgari ücret tutarında Emekli Destek Ödeneği hakkı tanıyacağını açıkladı. Evlilik desteği olarak MHP kamu bankaları aracılığıyla 10 bin TL 2 yıl vadeli ve faizsiz evlilik kredisi verecek. MHP muhtaç ailelere iş imkânı ya da 700 TL “Aile Desteği” verecek.
MHP'nin Sağlık seçim vaatleri:
Koruyucu ve temel sağlık hizmetleri ücretsiz olarak sunacak.
MHP'nin Eğitim seçim vaatleri:
Her öğrenciye öğrenim süresince başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yükseköğrenim kuponu verileceğini açıklayan MHP işe girince faizsiz olarak 4 yılda tahsil edileceğini belirtti.
Editör: TE Bilisim