Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım! Dikkatli okuyun tam 5 sene önce yazmışım!
Tekraren hatırlatmak isterim ki; İsterseniz bir Türk milliyetçisinin öz eleştirisi olarak, isterseniz de yapıcı bir katkı olarak değerlendirebilirsiniz. Keşke; aynı safta namaz kılıyor olmanın ''saflığı'' ve ''ümmetteniz''in teslimiyeti gereği, kıçları sıkıştığında burada hicret var deyip kaçan zamanın İslamcılarına, bugünün ''iman bezirganları''nı kol kanat gerip, koruyup kollamasaydık. Türk milliyetçileri inanmışlığın ve adammışlığın kavgasını verip, hapislerde ömür tüketirlerken bu iman bezirganları tahsillerini tamamlayıp bugünün köşebaşlarını tutmuşlardır.

Keşke; Zamanın solcuları, koministleri, ateistleri; şunları, bunları ''Halkların kardeşliği'' yutturmacılığı ile niyetleri apaçık belli iken etnik ayrımcı, ''Asala ikamesi'' gizli ''Ermeni yapılanması'' ve ''Türk milletinden intikam alma tugayı'' olan PKK'lı adayları kendi listelerinden seçtirerek meclise taşıyan zamanın SHP'si ve günümüz CHP'si olarak bu hataları yapmasalardı. ... Yapılacak bir şey var; CHP ve MHP akıl birliği yapıp, geçmişteki bu hatalarını da dikkate alarak milli bütünlük adı altında ve dine saygı temelinde bir araya gelinerek bir cephe oluşturup, kendi meşreflerine göre ''abdestimizi tazeleyerek'' kurumsal nefislerine karşı cihat ilan edip, AKP/HDP 'ye; Türkiyemiz ve Türk milleti üzerinden egolarını tatmin etmelerine, bunlar üzerinden başta BOP olmak üzere diğer şer ittifakların projelerinin gerçekleşmesine engel olunmalı ve aynı zamnada onları da içine düştükleri pislikten kurtararak sinekleri üreten bataklık da kurutulmuş olmalıdır. CHP ve MHP işbirliğinin dışındaki tüm ihtimaller AKP/HDP'nin ezelden beridir gerçekleştirmek istedikleri bölünme sürecine yarayacaktır.

Sizler bence AKP/HDP kavgasının gerçek olduğuna hiç de inanmayınız. Her şey Tayyip Erdoğan'ın bir tek lafına bakar. Hatta gerekiyorsa AKP-CHP-MHP koalisyonu kurulmalıdır. Bu konuda ilk önce CHP-MHP anlaşarak AKP'yi zorlamalıdırlar. Niçin bu seçenek dile getirilmiyor, o da başka bir anlaşılmazlık. MHP ve CHP'nin yukarıda ifade etmeye çalıştığım siyasi ve ideolojik günahlarını telafi etmeleri hala mümkündür. Bunu başarmaları Türkiye'nin son derece yararına olacaktır.

Mehmet Soral 
Editör: TE Bilisim