AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’nın kaldırılmasıyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın eleştirilerine cevap verdi. Topbaş’ın “İmar planı okumuyorlar.” eleştirisi üzerine Öztürk, “Biz sadece planları değil, beyinleri de okuyoruz.” dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, CHP'li 12 Belediye Başkanı'nın katıldığı basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Gazetecilerin Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, "İmar planı okumayı bilmiyorlar." açıklamasını hatırlatması üzerine Öztürk, planın Haydarpaşa Garı çevresi ve Kadıköy Meydanı’nı kapsadığını belirterek, “Haydarpaşa Garı’ndaki vasıf değişikliği ve ticaret alanlarına itiraz ederken bizim İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz Kadıköy’deki Atatürk Anıtı’nın bulunduğu yere yani, Haldun Taner ile Beşiktaş İskelesi’ne komple bodrumsuz, sökülüp takılabilir unsurlardan oluşan bir fuar alanının çizildiğini ve konulduğunu gördük. Bunlar plan notlarında var.” ifadelerini kullandı.

Bostancı Gösteri Merkezi büyüklüğünde bir alanın Kadıköy Meydanı’na konulması halinde Atatürk Anıtı’nı da içine alacağını aktaran Öztürk şunları söyledi: “Bunu başka şekilde okumak mümkün değil. Anıt orda kalsa dahi, ya bu çadırın içinde kalacak, kaldı ki sabit bina da yapabilirsiniz. Sayın Topbaş yapmak istemeyebilir ancak delinin birisi gelir yapar. Bu plan notlarında var. Bodrumsuz sökülüp takılabilir, 4 bin 279 metrekareyi kapsayan bir fuar alanı düşünün. Bir anıt tören alansız düşünülebilir mi? Bir metre önünde saygı duruşu yapacağınız yer yok. Bazen tören alanı, bazen fuar alanı bu da olmaz. Bırakın anıtı bir kenara bir meydana bunu yapmak en büyük haksızlık.”

20 yıllık belediye başkanı olduğunu aktaran Selami Öztürk, “Topbaş’ın plan okumayı bilmiyorlar” eleştirisine cevap verdi. “İyi elemanlar ve iyi insanlarla çalışırım” diyen Öztürk, “Biz sadece planı değil, beyinleri de okuyoruz onun arkasında. Çünkü daha önce aynı meydanda saygı duruşunun yasaklandığı, çelenk konmasının yasaklandığı günleri yaşadık biz. Bu plana bakarken o planın ne söylediğini gördüğümüz gibi onu oraya koyan beyinlerin ne yapmak istediğini de görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açıklamalarındaki samimiyete inandığını belirten Öztürk, ancak planı okuması halinde gerçeği kendisinin de göreceğini belirtti. Plana şimdiye kadar yapılan 5 bin 379 itiraz dilekçesi verildiğini aktaran Öztürk, “Ben sayın Topbaş’ın açıklamasından şunu anlıyorum: Hayır Atatürk Anıtı’nı önüne bir şey yapılmayacak, biz bunları buradan kaldıracağız. Fuar alanını tamamen kaldırırlarsa memnun olurum. Ancak ille de fuar alanı yapmayı düşünüyorlarsa, İSKİ’nin Mühürdar’da alanı var, yanında Büyükşehir’in otopark alanı var. Oraya bırakabilirler. Onlara saygı duyarız.” ifadesini kullandı.
Editör: TE Bilisim