Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
 Freni patlayan kamyon bisikletli baba kızı ezdi, 11 yaşındaki Beyza feci şekilde can verirken, hastaneye kaldırılan öğretmen babanın durumu kötü.

Antalya Kazım Karabekir caddesinde freni boşalan 07 COA 62 pkalalı kamyon aynı yönde giden bisikletli Adil Kavçaçakar (43) ile 11 yaşındaki kızı Beyza'yı altına alarak ezdi. İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Beyza kamyonun altında ezilerek feci şekilde can verirken, tekerleğin altında kalan öğretmen babası Adil Kavçakar ağır yaralandı. İtfaiye tarafından sıkıştığı yerden kurtarılan baba Kavçakar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

BABA KIZI ALTINA ALDI

Kaza 15.30 sıralarında meydana geldi. Veli Kızılkaya'nın kullandığı mobilya malzemesi yüklü kamyon Kazımkarabekir caddesinde freni boşalarak kontrolden çıktı. Yüzüncü Yıl Bulvarı'na yaklaşık 30 metre mesafe kala kamyon aynı yönde giden Adil Kavçakar'ın kullandığı ve arkasında kızı Beyza bulunan bisikleti altına aldı. Baba kızı bir süre sürükleyen kamyon orta refüje çıktı. Yağmur nedeniyle ıslanan zemine saplanan kamyon anayola ulaşmadan durdu.

BEYZA FECİ ŞEKİLDE CAN VERDİ

Kazada 11 yaşındaki Beyza Kavçakar ezilerek feci şekilde can verirken babası çamur haline gelen zemin ile tekerlek arasında sıkıştı. Kazaya ilk müdahaleyi vatandaşlar yaparken olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri de kısa sürede ulaştı. Yaşadığı belirlenen Adil Kavçakar, sıkıştığı yerden çıkartılarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Küçük kızın cesedi ise olay yerinde yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

Kazanın ardından gözaltına alınan kamyon sürücüsü Veli Kızılkaya'nın "Düşük hızla seyrederken frenin tutmadığını fark ettim. Kazaya engel olamadım" dediği öğrenildi.

"BABA ÖN CAMA DOĞRU 'DUR' DEDİ"

Kazaya tanık olan Özcan Öztürk isimli görgü tanığı ise "Kamyon kontrolsüz bir şekilde hızla geliyordu. Kaza olabileceğini hissederek sağa doğru gitmesi için bağırdım. O sırada baba kızı altına aldığını gördüm. Baba ön cama doğru ‘dur' diye işaret ederken kamyonun altında kaldılar. Eğer kamyon anayola çıksaydı facia yaşanabilirdi" diye konuştu. Kazaya neden olan kamyon trafik otoparkına çekildi. Polis, teknik ekip tarafından kamyonda inceleme yapılacağını söyledi.
Editör: TE Bilisim