Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı! Ey Gümüşhane siyasetçileri! Ey Gümüşhane bürokratları! Ey Kürtün halkı!
 Çin askerlerinin 10 Uygurlu Türk’ü alev silahıyla diri diri yakmasına sert çıkan Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği, “Halkımızın sabrı taştığında Çin’in Uygurları yakmak için açtığı bu ateş onları da sarabilir” açıklaması yaptı.

UYGUR Türklerine karşı katliamcı bir politika izleyen Komünist Çin Devleti’ne bağlı askerler, geçtiğimiz günlerde 10 Uygurlu Müslüman’ı alev silahıyla canlı canlı yakmıştı. Katil Çin’in yaptığı bu vahşete, Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. 

“OLAYLARI BAHANE EDİYORLAR” 

Çin terörünün, Doğu Türkistanlı Müslümanlarda büyük bir acıya ve derin bir üzüntüye neden olduğunun belirtildiği açıklamada, “Eylül ayında Doğu Türkistan’ın Bay Nahiyesinde evleri, mal ve mülkleri Çinliler tarafından alınıp işlerinden edilen Uygurlar ile göçmen işçiler arasında çıkan çatışmada 16 kişi ölmüştü. Bu olayı bahane ederek bölgede büyük askeri operasyonlar düzenleyen Çin işgal güçleri, olaya karışanları yakalama seferberliğinde bölge halkından binlerce kişiyi silah zoruyla dağ ve ovalara sürüklemişti. İki aydan fazla süren bu operasyonlarda Çinliler, kadın ve bebeklerin de aralarında bulunduğu 28 kişiyi öldürmüştü. ‘Paris’teki katliamı kınıyoruz’ diyerek sözde terörizme karşı savaş sahasını Doğu Türkistan’a taşıma gayretinde bulunan Çin, buradaki masum ve silahsız halkın üzerine çökerek istediği sonucu elde etme amacındadır” denildi. 

“BIÇAK KEMİĞİ DEŞMİŞTİR”

Batı’da yükselen İslamofobik akınının oluşturduğu fevri çıkışlardan güç alan Çin’in 10 Uygur’u diri diri yaktığının hatırlatıldığı açıklamada, “Çin Halk Kurtuluş Ordusu’nun gazetesi ‘Pla Daily’ bu barbarca olayı, böbürlenerek duyurdu. Çin’in yaptığı bu terörizmi ve barbarca işlediği bu cinayeti gayet büyük acı ve ıstırap içinde izliyoruz. Bu gidişle Çin, bütün Türkistan’da masum insanları ezerek büyük bir katliam başlatacağından endişe ettiğimizi duyuruyoruz. Ayrıca Çin’e bir uyarıda bulunuyoruz. Masum ve silahsız halkımıza yönelik başlattıkları bu acımasız ve vahşi siyaset payidar ve uzun sürmeyebilir. Bıçağın ucu çoktan kemiklerini deşmiştir. Halkımızın sabrı taştığında Çin’in Uygurları yakmak için açtığı bu ateş onları da sarabilir. Haksızlık, zulüm ve adaletsizlik hiçbir zaman baki olmamıştır” ifadeleri kullanıldı. 

Editör: TE Bilisim