Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
Kazakistan’ın bağımsızlığının 21. yıl dönümü İstanbul’da da kutladı. Kazakistan’ın İstanbul Başkonsoluğu yıl dönüm münasebetiyle Ritz Carlton Otel’de resepsiyon verdi.
Resepsiyona; diplomat, işadamları ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir davetli kitlesi katıldı. Konukları Kazakistan’ın İstanbul Başkonsolosu Arslan Dandıbayev ve konsolosluğun diğer çalışanları karşıladı. Resepsiyon kapsamında ayrıca Kazakistan’ı tanıtan kitap ve resim sergisi açıldı.
Gecede duygularını dile getiren Kazak davetliler, ülkelerinin bağımsızlığının 21. yıl dönümü İstanbul gibi tarihi bir kente Türk halkıyla birlikte kutlamanın mutluluğunu ifade etti.
Davetlilere Kazakistan’ı tanıtan sinevizyon görüntüleri sunuldu. Görüntülerde Kazakistan’ın bağımsızlık sonrasında Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev liderliğinde kat ettiği mesafe anlatıldı.
Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı resepsiyonun açılış konuşmasını Başkonsolos Dandıbayev yaptı.
Daha sonra Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da gecenin anlam ve önemini dile getiren birer konuşma yaptı.
Büyükelçi Tüymebayev, “Kazakistan, 16 Aralık 1991’de bağımsızlını ilan ettiğinde, iki saat içerisinde onu ilk tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu hiç bir zaman unutmayacağız.” dedi.
Vali Mutlu ise Kazak halkının bağımsızlığının 21. yıl dönümünü kutladı ve iki ülke ilişkilerinin çok daha iyi düzeylere geleceğini söyledi.
Resepsiyonda davetlilere Kazak ve Türk mutfağından değişik yemekler ve tatlılar ikram edildi.
Editör: TE Bilisim