Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
 KKTC Ülkü Ocakları'ndan Ezan Yasağına Tepki

Lefke’de Şeyh Nazım ( Orta Cami) camisinde kılınan Cuma namazından sonra, KKTC Ülkü Ocakları, KKTC Din görevlileri sendikası ve Cuma namazına katılan vatandaşlar, Cuma namazı çıkışında cami önünde toplandılar.

KKTC Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yurdagül bir basın açıklaması yaptı. Yurdagül, “ Alınan bu karara sessiz kalınmayacaktır. Bu karar bizlere mahkeme kararlarının ve zihniyetinin bu davayı açan kişinin zihniyeti ile paralel olduğu açıkça göstermektedir. Bu konuda yargı organlarını derhal göreve davet ediyorum. Yargı dâhil hiç kimsenin Kıbrıs Türk Halkının inancını yaşamasında camilerden ezan seslerinin dindirilmesini engellemeye hakkı yoktur. KKTC Ülkü Ocakları olarak konunun takipçisi olacağız ve gerekenin yapılması için tüm gücümüzle mücadelemizi vereceğiz” dedi.

KKTC Din Görevlileri sendikası Başkanı Süleyman Çakır yaptığı konuşmada, “Sendika olarak mahkemenin aldığı bu kararı protesto ediyoruz. Bizlere herhangi bir mahkeme kararı ulaşmadığından Camilerde ezanları okumaya devam ediyoruz ”dedi.
Editör: TE Bilisim