Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 Kıbrıs polisine ve öğrencilere zarar gelmemesi için gayret gösteren Ülkücü öğrenciler de Kıbrıs yönetimi tarafından, PKK'lı öğrencilerle aynı kefeye kondu.

Lefke Avrupa Üniversitesi’nde düzenlenen bahar şenliklerinde PKK terör örgütü yanlısı öğrencilerin Abdullah Öcalan ve terör örgütü lehine slogan atmalarının üzerine olaya Ülkücü gençler müdahil oldu. Çıkan olayların ardından tutuklanan 15 kişinin arasında Kıbrıs Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yurdagül'ün de olduğu öğrenildi.

Lefke Avrupa Üniversitesi’ndeki (LAÜ) bahar şenliklerinin son gecesinde çıkan taşlı sopalı saldırılar sonrası tutuklanan 6’sı Ülkücü, 9’u PKK'lı öğrenci toplam 15 zanlı, yargı huzuruna çıkarıldı.

Zanlılar arasında Ülkü Ocakları Başkanı Adem Yurdagül ve Güzelyurt Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Arı da var. Polis, olaylara karıştığını tespit ettiği 22 öğrenci hakkında daha mahkemeden tutuklama emri aldı.

Ülkücü ve Pkk'lı öğrenciler, ayrı saatlerde, olağanüstü güvenlik önlemleri arasında mahkemeye çıkarıldı.

Tümgeneral Erhan Uzun, daha sonra Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu ile birlikte Güzelyurt Polis Müdürü Eybil Efendi ile Güzelyurt Polis Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Lefke Polis Karakolu Amiri Tansel Çizer, olayla ilgili 22 kişinin daha arandığını ve mahkemeden tutuklama emri alındığını belirtti.

Çizer, kamera kayıtlarının alınması gerektiğine, ifadelerin teyit ve tekzibinin yapılması gerektiğine vurgu yaparak, zanlıların tahkikat amaçlı üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Olaylar ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Kıbrıs Ülkü Ocakları Genel Başkanı Adem Yurdagül şunları söyledi:
Sevgili dava arkadaşlarım, kardeşlerim yiğit bozkurtlar şanlı ecdadımızın asil çocukları öncelikle hepinizi muhabbetle selamlarım. Ülkemizin ve milletimizin zor günlerden geçtiği su günlerde bize yakışan her zaman çileye talip olmaktır. 
Biz her şeyden önce aziz vatanımız TÜRKİYE ve yavru vatanımız KUZEY KIBRIS TÜRKİYE CUMHURİYETİ için canımızı kanımızı esirgemeyeceğimizi bu uğurda her türlü zorluğa göğüs gereceğimizi bildirmek isterim. Biz ÜLKÜCÜ TÜRK gençliği olarak vatanın bölünmez bütünlüğünü namusu bilmiş ve buna gönülden iman etmiş bir davanın bekçileriyiz. Biz bu uğurda yaklaşık 5000 ŞEHİT vermiş abilerimizin mirasçılarıyız bizi korkutacak sindirecek hiç bir dünyevi mesele yoktur olmayacaktır. Bu karabulutlar kalkacak ve vatanını seven bu uğurda canını vermeye hazır ÜLKÜCÜ gençlerin değeri er yada geç aziz TÜRK milleti tarafından anlaşılacaktır. Bize düşen bu süreçte vatan hainlerinin pkk savunucularının ekmeğine yağ sürmemek sükunetimizi korumaktır. 

Biz liderimiz SN DR.DEVLET BAHÇELİ ve GENEL BAŞKANIMIZ sn OLCAY KILAVUZ beyefendilerinin emri üzere hiç bir zaman sokaklarda olmadık her türlü tahriklere karşı vatan hainlerinin teröristlerin kışkırtmalarına meyil etmedik. Fakat kahpe ellerin aziz TÜRK milletinin kanıyla sulanan bayrağına el sürdürtmeyiz aşağılatmayız bu uğurda canımızı seve seve vermekten geri durmayız. 

Eğer bu düşüncelerin karşılığında çekilecek bir çile bir bedel varsa onu da şeref kabul eder üstleniriz. Bu fikir ve düşüncelerle hepinizi selamların en güzeli olan ALLAH (c.c) selamı ile selamlarım selamünaleyküm.
Editör: TE Bilisim