Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı Suriyeli ve İranlıların nasıl üniversite hocası yapıldığı ortaya çıktı
 Vatandaşlarımız, MHP ve Ak- Parti koalisyon hükümetinin kurulmasını, iktidarın büyütüp beslediği ve Meclise uzantılarını taşıdığı, PKK terör örgütü ile müzakere yerine, artık kararlı bir şekilde mücadele edilmesini arzu etmektedirler.

Tehlikenin kapıdan içeri girdiğini ve ülkenin geleceğinin iyi olmadığını gören ve düşünen vatandaşlarımız haklıdırlar. Evet, MHP ve Ak- Parti koalisyon hükümeti kurulmalıdır. Ama nasıl? Sayın Dr. Bahçeli diyor ki; “7 Haziran seçimlerinde, seçmen Mecliste Ak-Parti ve CHP’ye çoğunluğu vererek güçlü hükümet kurmasını istemiştir. Ülkenin sorunlarını çözmek için hemen kurulmalıdır. Bizde destek veriyoruz” diyor.

MHP, bir taraftan, Ak-Parti ve CHP koalisyonunun kurulmasına destek verirken, diğer taraftan da, koalisyona kapısını açık bırakıyor. Seçim meydanlarında halka söz verdiği, 7 Haziran seçiminin hemen sonrasından tekrarladığı, bugün de aynı sözlerinin arkasında durduğunu, devletin varlığının 4 ana çizgisini, koalisyonun ön koşulu olarak gösteriyor.

BİRİNCİSİ; Milliyetçi Harekât Partisi, “Cumhurbaşkanı, Anayasal sınırlar içinde kalsın. Kurulacak hükümetin işine karışmasın” diyor. Bütün siyasi partilerin tabanı da aynı şeyi söylüyor

İKİNCİSİ; 17-25 Aralık “Yolsuzluk ve rüşvet” iddialarının soruşturulmasını istemektedir. Bunu yine bütün partilerin tabanları istemektedir. Hatta Ak Partili vatandaşlarımız, yolsuzluklar soruşturulursa, Partimiz daha da güçlenecektir diyorlar. Biz yolsuzluklar ve yoksullukla mücadele edeceğiz diye, halka söz veren Ak-Parti neden yolsuzlukların araştırılmasını istemiyor?

ÜÇÜNCÜSÜ; “Çözüm süreci” askıya alınsın. Artık bundan vaz geçilsin diyor. AKP, bir taraftan operasyon yapıyor, “çözüm süreci” bitti diyor. Sayın Davutoğlu, “Çözüm sürecinde” PKK silahlandı, güçlendi diyor. Diğer taraftan da, PKK’ya “Çözüm sürecine” dönmek için yeşil ışık yakılıyor. Bu anlaşılır bir durum değildir. Sadece, PKK’nın güçlenmesine ve silahlanmasına yarayan çözüm sürecine Ak-Partinin devam edeceği anlaşılıyor.

DÖRDÜNCÜSÜ; MHP, Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesini ve “Türk Milleti” kavramının Anayasadan çıkarılmasını istemiyor. Ak Partiye bu talepleri kabul edersen hükümeti hemen kuralım diyor. Ancak AKP,. Devletin çatısını oluşturan bu 4 maddeyi de değiştirmek istiyor. Yolsuzlukların araştırılmasını da istemiyor. CHP ile de, göstermelik koalisyon görüşmeleri yapılıyor.

ŞİMDİ bazı vatandaşlarımız, MHP gitsin Ak-Parti ile koalisyon kursun ve teröristleri temizlesinler demektedir. Vatandaşlarımız haklıdırlar. İyi güzelde, 13 yıldır tek başına iktidara getirdikleri Ak-Partiye, neden ülkeyi ateş çemberine getirdiniz? Çözüm süreci diye diye, çözüm sürecinde PKK’yı güçlendirip silahlanmasına seyirci kaldınız? “Yolsuzluklar ve rüşvet” iddialarının araştırılmasını neden istemiyorsunuz diye sormuyorlar.

Çözüm süreci” adı altında, PKK’nin bölgede alan hâkimiyeti kurması, vergiler toplaması, mahkemeler kurması, yol kontrolleri yapmasına, Mecliste, Pkk’nın siyasallaşması için torba yasalar çıkarmasına neden tepki göstermediniz? YİNE; Beşir Atalay’ın “HDP’yi biz büyüttük” demesine, 382 tane bebeğin katili Öcalan’ın, 10 maddelik metnini Dolmabahçe’de, hükümetle birlikte okunmasına neden tepki göstermiyorlar?. Ülke sorunlarının çözümü için, yapılacak bir erken seçimde, MHP’yi tek başına iktidara getirmenin dışında seçenek görünmüyor. Edinilen bilgilere göre, Saray koalisyon istemiyor.“Yolsuzlukların araştırılması,” Saray’ı endişelendirdiği belirtilmektedir.
Editör: TE Bilisim