Nasıl iyi yönetiliyor muyuz? Nasıl iyi yönetiliyor muyuz?
 Devlet Bahçeli, partisindeki sıcak gelişmelerin ardından MYK’yı olağanüstü toplantıya çağırdı.

MYK’da seçim hükümetine Başbakan Yardımcısı olarak girdiği için ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilen Tuğrul Türkeş’in Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınmasının görüşüleceği öğrenildi.

Bahçeli’nin başkanlığında bugün saat 14.00’da Genel Merkez’de toplanacak MYK’da MHP’nin 1 Kasım’da yapılacak erken seçimde izleyeceği yol haritası şekillenecek. MYK’da milletvekilliği başvuruları, aday belirleme yöntemleri ile seçim propagandası masaya yatırılacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun mektupla yaptığı bakanlık görevini kabul etmesinden sonra Genel Merkez asansörlerindeki isim yazısı silinen Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’in disiplini sevk edilmesinden sonra şimdi de Başkanlık Divanı üyeliğinden alınması bekleniyor. Bahçeli, daha önceki MYK’da tam yetki aldığı için bu yönde operasyon gerçekleştirecek.

MYK’da Tuğrul Türkeş’in görevinden alınması ile bakanlık teklif edilmesine tepki olarak istifa eden Genel Başkan Yardımcısı İzmir milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu’ndan boşalacak iki koltuğa atama yapılması bekleniyor.

Kulislerde, Devlet Bahçeli’nin Türkeş’in görevden alınması ile Tanrıkulu’nun istifasıyla boşalan her iki Genel Başkan Yardımcılığı görevine Gaziantep Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ ile Ankara 1. Bölge milletvekili adayı olan Erkan Haberal’ı getireceği konuşuluyor. MHP, 15 kişilik Başkanlık Divanı’nda zorunlu olarak yapılan küçük revizyonla erken seçime girecek.

MHP’nin erken seçimde 7 Haziran’da seçilen milletvekillerini tekrar aday göstereceği, aday listelerinde küçük çaplı değişiklikler yapacağı değerlendiriliyor.

Editör: TE Bilisim