Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
MHP'de Kurultay öncesinde Genel Merkez yönetiminde değişim isteyen ve Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener'in yanında yer alan Manisa Yunusemre İlçe Teşkilatı başkanı Onur Baylan ile Yönetim Kurulu üyelerini MHP Genel merkezince görevden alındı.

MHP Manisa eski Milletvekili ve Manisa Eski Baro Başkanı Zeynel Balkız yaptığı açıklamada "Görevden alma işlemi, parti içi demokrasinin işletilmediği, aynı parti programı içinde farklı düşünce ve eleştirilere fırsat tanınmadığı ve tahammül edilmediğinin açık kanıtıdır. Parti teşkilatları milli iradeyi iktidar yapmanın vasıtalarıdır ve teşkilatları millet kurar millet kapatır. Siyaset yapanlar için objektif ve şeffaf kural; seçimle gelenler seçimle giderler. Partide 07 Haziran ile 01 Kasım 2015 Genel Seçimleri arasında, iktidar olmamak için direnen anlayış millet tarafından cezalandırılmış ve Parlamentodaki gücünün yarısını kaybederek, 2002 yılından beri devam eden başarısızlığını zirveye çıkarmıştır. Bu süreç sonunda MHP tabanı iktidar olma azim ve kararlılığı ile duruma el koymuş ve değişim sloganı ile Kurultay istemiştir. MHP'yi Ak Partinin arka bahçesi yapmakta kararlı gözüken Genel Merkez yönetimi ise değişim isteyenleri susturma çabası içindedir" dedi

"BAŞARISIZLAR GİDECEK, BAŞARMA AZMİNDEKİLER GELECEKTİR"

Balkız yaptığı açıklamada, "Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan ve arkadaşları, Değişim ve iktidar talebiyle her türlü baskıya karşı koyarak Genel Başkan Adaylarından sayın Meral Akşener'in yanında yer aldığı gerekçesiyle görevden alınmışlardır. Siyaset korkusuzca mücadele veren, inandığı değerler uğruna risk alabilenlerin işidir. Onur Baylan ve arkadaşlarının cesurca yürüttükleri bu demokrasi ve iktidar mücadelesini kutluyor yeni dönemlerinde başarılar diliyorum" dedi.(DHA)


Editör: TE Bilisim