“Milli Değerleri Koru ve Yaşat” temasıyla MHP tarafından düzenlenen açık hava toplantılarının üçüncüsü 25 Mayıs Cumartesi günü Adana'da düzenlenecek. 'Vatan' mitingi öncesi MHP'de heyecan dorukta. Bursa'daki 'Kuruluş' ve İzmir'de düzenlenen 'Bayrak' mitinginin ardından MHP Adana'da da büyük bir katılım olacağını tahmin ediyor.

MHP Genel Sekreteri Adana'da düzenlediği basın toplantısında Vatan mitingini anlattı. Açık hava toplantıları vatandaşların yoğun katılım göstermesinin Türk milletinin geleceğe güven ve umut ile bakmasını sağladığını ifade eden İsmet Büyükataman şunları söyledi:

“25 Mayıs Cumartesi saat 16:00’da, Adana İstasyon Meydanında yapılacak olan Vatan mitinginde, üzerinde yaşadığımız ve atalarımızın bin bir fedakârlığa katlanarak, binlerce şehit vererek emperyalizmin tasallutundan kurtardığı toprakların, başka hiçbir gücün hegemonyasına bırakılmayacağı vurgulanacaktır. Bilindiği gibi, Millî Mücadele kurmayları, Türk topraklarının parçalanması tehlikesine karşı “Vatan bir bütündür, bölünemez” düsturuyla yola çıkmıştır. Sınırları son Osmanlı parlamentosunda Misak-ı Millî ile belirlenmiş olan vatan topraklarının ebedi Türk yurdu olarak kalacağı, Anadolu’dan dünyaya duyurulmuştur. Verilen yaman bir mücadele ile de, Türk vatanının bölünmezliği emperyalist devletlere kabul ettirilmiştir.”

‘Türkiye Yüzyılı’ ‘Türkiye Yüzyılı’

Mustafa Kemal ve arkadaşlarının tutuşturdukları bağımsızlık ateşinin Torosların yiğit yüreklilerini hemen etkisi altına aldığını, Türk-İslam mayasıyla yoğrulmuş, cesaret ve atılganlık timsali Adanalıların Milli Mücadele destanının en şanlı sayfalarını bu topraklarda yazdıklarını kaydeden İsmet Büyükataman “Mustafa Kemal Paşa büyük zaferden sonra ziyaret ettiği Adanamızda "Bende bu vakayiin ilk hissi teşebbüsü, bu memlekette, bu güzel Adana'da doğmuştur” diyerek Adana’daki direniş azminin Milli Mücadele fikrinin doğmasındaki önemine vurgu yapmıştır” ifadelerini kullandı.

İsmet Büyükataman sözlerine şöyle devam etti:

“Adana’daki mitingde, vatan topraklarını bölücülere taksim etmeye çalışan iktidara ve yeniden Sevr’i dayatan sömürgeci aktörlere, Türkiye’nin ebediyete kadar Türk milletine vatan olarak kalacağı mesajı verilecektir. Milyonlarca Türk evladının da atalarını örnek alarak vatanın bütünlüğü için kara toprağa girmeye hazır olduğu, büyük bir şevk ve sarsılmaz bir inançla duyurulacaktır.

Umut ediyorum ki; Adana’da yapılacak olan vatan mitinginin ardından Milliyetçi Hareket bölünme kabul etmez, kutsal bir bütün halinde büyük Türkiye'yi yeniden inşa etmek üzere tek başına iktidar olacaktır.

Milliyetçi Hareketin tek başına iktidar yürüyüşünde, Adanalı hemşerilerimizin en üst düzeyde katkı sağlayacağına yürekten inanıyor, tüm Adanalı hemşerilerimizi 25 Mayıs Cumartesi günü Adana İstasyon Meydanında yapacağımız mitingimize davet ediyoruz.”

Editör: TE Bilisim