Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı? Asimilasyona yatkın olan Türk'ler için bunların bir önemi var mı?
 MHP DÜZCE İL BAŞKANI ABDULLAH DANIŞMAZ

Mevlit Kandili nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Başkan Danışmaz, "Kainatın şereflendiği gün olarak telakki edilen Mevlit Kandilinin, insanlığın da kurtuluşuna açılan bir kapıdır. İki cihan Peygamber'inin dünyaya teşriflerini kutlarken, O'nun yaşantısı ve ahlakının da örnek alınması gerekiyor. Peygamberimizin getirmiş olduğu ilahi mesajı iyi anlamak, eşsiz ve örnek olan güzel ahlakını özümsemek, İslam aleminin O'na duymuş olduğu içten ve samimi sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak bu mübarek geceler için önceliklerimizden olmalıdır. O'nun insanlığın huzuru ve mutluluğu için yaptığı çağrının hayatımıza rehberlik etmesini sağlamalı, güzel ahlakı ve yol gösterici nasihatleriyle yaşantımızı güncelleştirmeliyiz. Mağfiret kapılarının sonuna kadar açıldığı bu manevi günlerde yaşlıların, hastaların, eş, dost ve akrabaların gönüllerini hoş tutmak, hayatımızdaki olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için sevgi ve hoşgörü ortamının sağlanması için bugünleri iyi bir fırsat olarak görmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm hemşerilerimizin mübarek Mevlit Kandilini kutluyor, ülkemizin ve milletimizin, birliğine, dirliğine ve kardeşliğine vesile olması temennisiyle hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

MHP KAYSERİ İL BAŞKANI METE EKE

"yarın gece idrak edeceğimiz, mevlit kandili, dünyada bir çok önemli gelişmelere ve olaylara neden olan günlerden biridir. Sevgili Peygamberimizin dünyaya teşrif ettiği günlerde, insanlık değerlerini yitirmiş, yollarını şaşırmış, küfür ve haksızlık gönüllere karartmış sonuç olarak Allah'a giden yoldan uzaklaşmışlardır. Yüce peygamberimizin dünyayı ve insanlığı şereflendirmesiyle bir nebzede olsun kararan gönüller aydınlanmış, insanlık doğru yolu bulmuş, haksızlıklar bir bir ortadan kalkmış, kin ve nefret taşıyan gönüller yerini sevgi ve hoşgörüye bırakmıştır. Daha bir çok sayamadığımız olumlu gelişmeler bütün insanlığı kuşatarak insanlığa huzur ve sükunun birlik ve beraberliğine vesile olmuştur. Bu önemli geceyi idrak etmek, layıkı veçile yad etmek, bu gecenin her saat ve dakikasından nasiplenmek inanan her Müslüman'ın arzu ettiği duygulardan biridir. Bu gecenin birliğimize, beraberliğimize, kin ve nefretin bertaraf edilmesine vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederken, başta Kayserimiz olmak üzere Türk İslam Alemine ve bütün insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum."

MHP SAMSUN MİLLETVEKİLİ CEMALETTİN ŞİMŞEK

"Tüm İnsanlığa Rahmet olarak gönderilen, O'na duyulan derin sevginin gönüllere ve toplumsal bilince aktarılması için, her yıl Hz. Muhammed'in (S.A.V.) dünyaya gelişini İslam alemi Mevlit Kandili olarak kutlamaktadır" diyen Şimşek, şunları kaydetti:

"İslam aleminin Hazreti Peygamberin bütün hayatı ile somutlaştırdığı mesajları çok iyi kavraması, İslam coğrafyasının küresel sorun alanları ve Müslüman toplumlarının dünyanın sorunu olmaktan çıkarak, yeniden dünyanın en saygın, mamur, medeniyeti yükselten merkezleri ve toplumları haline gelmesi elzemdir. Yüce Allah'tan şu an sıcak çatışmaların, kardeş kavgalarının ve büyük acıların yaşandığı başta Suriye, Irak, Afganistan ve Filistin olmak üzere İslam ülkelerine yeniden huzuru, barışı, kardeşliği egemen kılmasını niyaz ediyorum. Bütün insanlığın kurtuluşunun müjdecisi olan sevgili peygamberimizi bir kez daha anlama ve anma vesilesi olarak büyük bir önem ve anlam taşıyan mübarek kandil dolayısıyla, bütün Samsunlu hemşehrilerimi ve İslam alemini kutlarken, Yüce Allah'tan, ülkemiz, İslam alemi ve insanlık için mutlu, huzurlu, hoşgörü ve barışın hakim olduğu günler nasip etmesini diliyorum."

MHP AFYONKARAHİSAR MİLLETVEKİLİ KEMALETTİN YILMAZ

"İnsanlık için yepyeni bir gün doğmuş, aydınlık bir devir açılmıştır. Bir fazilet güneşi ve hidayet meşalesi olan sevgili peygamberimizin gönderilişi, Yüce Allah'ın bütün insanlara en büyük nimetlerinden birisidir. Mevlit Kandili, Peygamber Efendimizi anlama, anlatma, yaşama ve genç nesillere anlatmak için en önemli zamandır. Bununla beraber, O'nun ahlak ve fazilet dolu hayatını öğrenmek ve kendimize örnek almak başta gelen görevlerimizdendir. İnsanlığın her zaman ve her mekanda Peygamberimizin tebliğ ettiği ilahi mesaja ve bu mesajın hayata geçirilmiş şekli olan sünnetine ihtiyacı vardır. O'nun söylediği her söz, yaptığı her eylem, insanlığın daha iyi yaşamasını, daha iyi düşünmesini sağlamaya yönelik olmuştur. Bu gece, Resulallah'ın doğum zamanında görülen haller, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Afyonkarahisar'lı hemşehrilerim olmak üzere bütün Müslüman kardeşlerimin kandilini tebrik ediyorum."

MHP ADANA İL BAŞKANI MUSTAFA İZGİOĞLU


MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Hz. Muhammed'in bütün insanlık için her bakımdan örnek bir hayat yaşadığını ifade etti.

Hz. Muhammed'in, ahlakı, sevgiyi, şefkati, merhameti, barış ve hoşgörüyü kendi yaşamında en somut şekilde insanlığa aktardığını dile getiren İzgioğlu, şunları kaydetti:

"İslam coğrafyasının küresel sorun alanları olmaktan ve sömürgeci işgallerden kurtularak, yeniden dünyanın en saygın, mamur, medeniyeti yükselten merkezleri ve toplumları haline gelmesi bir zorunluluk halini almıştır. İçinde yaşadığımız toplumun sorunları da farklı değildir. Huzurumuzun, birliğimizin, dirliğimizin, düzenimizin muhafaza edilmesi de milli değerlerimize sahip çıkması gerektiğini belirterek kandilinizi kutluyorum."
Editör: TE Bilisim