4. YARGI PAKETİNDE ADALET ÇALIŞANLARI İÇİN  İYİLEŞTİRME İSTİYORUZ

Türk Büro-Sen Genel Merkezi tarafından düzenlenen  “Adalet Çalışanları İçin İmza Kampanyası” 1-11 Şubat  2013 tarihleri arasında devam edecek.

Kampanyanın başlatılmasında ki amaç ise; Hükümet tarafından hazırlanacak olan 4. Yargı Paketinde adalet çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirme yapılarak yer alması.

Sendikamız  bu konuda çeşitli girişimlerde bulunarak, Siyasi Parti Liderleri ve Grup Başkanvekilleri ile görüşmeler talep etmiştir. Talebimize ilk cevap MHP’den gelmiş, Grupbaşkanvekili Oktay Vural ile görüşme gerçekleştirilmiştir.

Görüşmede Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş beraberinde, Ankara 14 Nolu Şube Başkanı Erol Bilir, Şube Başkan Yardımcısı Orhan Demirci, Fatih Erdal ile Kayseri Türk Büro-Sen Adliye temsilcilerimiz Süleyman Demirsoy, Dursun Ferah, Selim Baykuş, Cevdet Kaya ve Alaattin Kargı da hazır bulundu.

Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören

Genel Başkanımız Yokuş görüşmede, MHP Grupbaşkanvekili Oktay Vural’a adalet çalışanlarının sorunlarının yer aldığı bir rapor sundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Adalet dağıtılan kurumda çalışanlar adaletsizliklere maruz kalıyorsa, bu durumu kimseye izah edemeyiz. Adalet çalışanları hangi sınıf çalışanı olursa olsun, adil – eşit bir ücreti ve muameleyi hak ediyorlar. Siyasi iktidar maalesef adalet çalışanlarının fazla mesai ve yol ücretlerine el koyarak, büyük bir mağduriyete sebep olmuştur. Bunun düzeltilmesi için üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim