En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz En Önemli Rızık: Beşerî Sermayemiz
 Türkiye İş Kurumu Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında Hatay, Dörtyol Belediye Başkanlığı adına çalıştırılmak üzere 10 kişi yapılan mülakat sonucu belirlendi.

Diğer belediyelerin Dörtyol Belediyesinden daha fazla kontenjana sahip olması Dörtyol'da büyük tepkiye neden oldu. 750 kişinin başvurduğu 2. etap İŞKUR alımlarında sadece 10 kişinin alınması herkes tarafından tepki topladı.
Dörtyol'da yaşayan vatandaşların tepkileri nedeniyle bir açıklama yapan Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar TOKSOY, "Dörtyol'a baktığımızda 130 bin nüfusa geldiğini ve 15 bin hektar yüz ölçümüne sahip olmasına rağmen 10 kişilik bir kontenjan belirlenmiştir. Fakat diğer Belediyelerin örnek temsil etmek gerekirse; "Erzin 24 bin hektar yüz ölçümüne sahip ve nüfusu 42 bindir. Erzin'e 50 kişilik kontenjan verilmiştir. Bir başka İlçemiz Payas'ın, yüz ölçümü 2 bin hektar, nüfusu 40 bin olmasına rağmen 40 kişilik kontenjan verilmiştir. Yine bir temsil vermek gerekirse Belen ve Belen Belediyesine ise 1.600 hektar yüzölçümüne, 30 bin nüfusa sahip fakat yinede Dörtyol Belediyesinden fazla kontenjana sahip olarak 40 kişi verilmiştir.

Hassa İlçemize ise verilen kontenjan sayısı 100 kişidir. Hassa Merkezin 15 Bin nüfusa sahip olmasına rağmen İl Müdürünün memleketi olması nedeniyle 100 kişi verildiğini öğrendik.

Türkiye İş Kurumu Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında Dörtyol'u diğer ilçeler ile kıyaslarsak Adaletsiz ve Eşit olmayan dağılım nedeniyle böyle bir açıklama yaptığımızın altını çizmek istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Kamu oyunun vicdanına soruyorum; Adalet ve Hakkaniyet bunun neresinde?

DÖRTYOL BUNU HAKEDECEK NE YAPTI? 
Yüzölçümü ve nüfus olarak Dörtyol'dan küçük olmasına rağmen ve hizmet alanları Dörtyol Belediyesi kadar geniş olmayan Belediyelere maalesef Dörtyol Belediyesinden daha fazla İŞKUR vasıtası ile işçi kontenjanı tanınmıştır.
Siyasi Organizasyonların temsilcilerinin talimatı ile görev yapan İŞKUR'un ilgili yetkilileri tarafından bu belediyelere Adalet ve Hakkaniyetten uzak davranıp Dörtyol'un, Dörtyol insanın hakkı gasp edilmiştir. Dörtyol Belediye Başkanlığı olarak Dörtyol adına sessiz kalmamız mümkün değildir. 

Adalet ve hakkaniyet ölçüsünün göz ardı edildiği apaçık görülmektedir. Eğer gerçekten eşitlikten Adalet ve Hakkaniyetten bahsetmek istiyorlar ise bunu düzeltmek gerekmektedir.
Belediyelerin nüfuslarına ve yüzölçümlerini, sosyal dokularını ve kriterlerini göz önünde alarak tekrardan personel dağılımı yapması gerekmekte.
İŞKUR İl Müdürlüğü ve ilgili siyasi organizasyon bu Adaletsiz tutumundan vazgeçmelidir. Dörtyol'un çıkarları adına her zaman bu tür Adaletsiz tutumlara karşı halkımızın menfaati adına takipçisi olacağız."dedi.


Editör: TE Bilisim