MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AK Parti’nin anketlerde çok zor durumda olduğunu belirterek, "Anketler yapıyorlar, kendi durumlarını görüyorlar. Artık Davutoğlu başka iş bulamadı. Gençleri evlendirmeye kalkıyor.

Evlendirme programlarına özeniyorlar" dedi. Halaçoğlu, 5 günlük 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tatilinin AK Parti tarafından 'millet oy kullanmaz' düşüncesiyle önceden planlandığını söyledi.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki seçim çalışmaları sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Terörün ülkemizde büyük bir ekonomik sıkıntıyı beraberinde getirdiğini ifade eden Halaçoğlu, "Teröre bugüne kadar harcanan para 500 milyar dolar civarında. Bu ülkemizin kalkınması ve Türk Cumhuriyetleri ile entegre olması için önemli bir miktardır. Ne yazık ki yanlış politikalar yüzünden terör bitirilemedi" dedi. 

Sınır güvenliği kalmadığı için 80 bin civarında ülkeye silah sokulduğunu, PYD’ye Amerika tarafından verilen silahların PKK’ya geçtiğini belirten Halaçoğlu, " 65 bin ton patlayıcı madde Türkiye’ye sokulmuş, asker ve polisimiz döşenen bu patlayıcılarla şehit edilmiştir. Daha önce dağlarda bulunan terör grupları bugün şehirlere inmiştir. Dağlıca, Silopi, Şırnak, Diyarbakır, Lice gibi bölgelerde maalesef Türkiye hakim değil. Buralar PKK’nın elinde. Diyarbakır’da, Valilik çevresinden 500 metrekarelik yer hariç PKK’nın etkisi var" diye konuştu.

AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk? AKP’den kaçarken CHP’ye mi tutulduk?

"BİR OY DA ALSAK, 4 İLKEDEN VAZGEÇMEYİZ" 

MHP’nin 1 Kasım’da Kayseri’de en az 5 vekil çıkaracağını öne süren Halaçoğlu, "Geçen seçim bizim 1 vekil çıkaracağımızı söyleyenler nasıl yanıldıysa, Kasım’da da yanılacaklar. Herkes görecek en az 5 vekil çıkaracağız. Ön şart koşmayın diyorlar. Demek ki korkuları var. Cumhurbaşkanının anayasaya göre seçildiğine ve bu konuda şerefi üzerine yemin ettiğine göre tarafsız kalmasını söylüyoruz. Cumhuriyetin temel değerlerine sahip çıkalım diyoruz. Çözüm dediğiniz ihanet sürecini atın bir tarafa diyoruz. Yanlış bir şey söylemiyoruz. Bu ilkeler MHP’nin ilkeleridir. Bunlar MHP için değil ülke içindir. Bu değerlerden asla vazgeçmeyiz. HDP hariç bu değerlere evet diyenlerle de koalisyon kurarız. Bir tane bile oy alamazsak, bir vekil bile çıkaramazsak bile bu değerlerden , ilkelerden vazgeçmeyiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, eş vaadine de tepki gösteren MHP’li Halaçoğlu, "Anketler çok zor durumda olduklarını gösterdiği için artık Davutoğlu başka iş bulamadı, gençleri evlendirmeye kalkıyor, kız bulacakmış. Şimdi bu nerde görülmüştür ? Evlendirme programlarına özeniyorlar. Kızı nerede bulacak, bildiğim kadar kendi kızı da yok. Anlayacağız şaşırmışlar, ne yapacaklarını bilmiyorlar?” diye konuştu.

30 Ekim gününün tatil edilmesini eleştiren Halaçoğlu, "1 Kasımı onun için belirlediler. Çünkü 29 Ekim var. Perşembe tatil, ardından cuma cumartesi, pazar zaten pazartesi seçim olduğu için tatil ve 5 günlük tatil oy kullanmaz millet, tatiline gider, bilmem ne yapar diye bundan faydalanmaya çalışıyorlar" dedi.

Editör: TE Bilisim