Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir Türk milliyetçileri yeni anayasa tuzağına karşı birleşmelidir
 MHP Iğdır Milletvekili Sinan Ogan Maraş'a Kahraman, Antep'e Gazi Ünvanı verilmesinin yıldönümü münasebetiylr bir mesaj yayımladı

Sinan OĞAN’ın Maraş’a “Kahraman” ve Antep’e “Gazi” Unvanı Verilmesinin Yıl Dönümüne İlişkin Mesajı 

Türk tarihi, gönlü vatan aşkıyla yanan toprağını ve hürriyetini namusu bilmiş yüce Türk milleti tarafından emsali görülmemiş şanlı zaferler ve onurlu mücadelelerle ilmek ilmek örülmüştür. Milli mücadelemizde tarihe geçen savunması sonucunda 8 Şubat 1921 tarihinde Antepimize “Gazi” unvanı verilmiş, Maraş’taki destansı müdafaa ile de Maraşlı kardeşlerimiz 7 Şubat 1973 yılında kendilerinin “Kahraman” unvanını sonuna kadar hak etmiştir. Ülkemizin her noktasında milletimizin kenetlenerek kazandığı bağımsızlık, düşmanlarına birlikten yeni bir devlet doğacağını göstermiştir. 

Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta gösterilen çabalar 29 Ekim 1923 tarihine giden süreçte önemli bir rol oynamıştır. Fransız ve Ermeni kuvvetlerinin işgal ettiği Akdeniz bölgemizde İstiklal Savaşı’nın destanını Maraş’ın kahramanları ve Antep’in gazileri omuz omuza yazmıştır. Gaziantep’te Şahin Bey’in işgalciler karşısındaki savunması ile Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam’ın düşmanla mücadelesinin özü aynıdır. Antep’i “Gazi”, Maraş’ı “Kahraman” yapan gücün “Sangaryos”u Sakarya, “İkonyum”u Konya yapan iradenin devamı olduğu da bu noktada unutulmamalıdır. Kuşaktan kuşağa aktarılan en değerli mirasımız olan Anadolu’yu, Türk milleti Antep’teki savunma ve Maraş’taki cesaret ile bir kez daha tapulamıştır.

Bu düşüncelerimizle, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Türkiye’mizin dört bir köşesinde vatan savunmasında gösterdikleri insanüstü gayretlerinden ötürü atalarımıza minnet ve saygılarımızı sunuyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’mızda şehit olan değerli büyüklerimizi rahmetle anıyoruz.

Dr. Sinan OĞAN
MHP Iğdır Milletvekili

Editör: TE Bilisim