Osmanlı’nın Kürtleştirdiği  Türkler! Osmanlı’nın Kürtleştirdiği Türkler!
 Karabük'ün Ovacık İlçesi'nde milletvekili aday adaylığı için istifa eden Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Dursun'un yerine belediye meclisinde seçim yapıldı.

6 MHP'li, 3 AKP'li 9 üyenin bulunduğu mecliste MHP'li 2 üyenin de oyunu alarak 5 oyla Ak Partili Zafer Küpler belediye başkanı seçildi. Küpler, seçimin ardından eski başkan Mustafa Dursun'un kendisine saldırdığı iddiasıyla polise şikayette bulundu.

Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Dursun'un, 1 Kasım'da yapılacak seçimler için istifa ederek partisinden milletvekili aday adayı olmasının ardından bugün belediye meclisinde seçim yapıldı. MHP'li Satılmış Aka ile Ak Partili Zafer Küpler arasında yapılan seçimde 6 MHP'li, 3 AKP'li üye oy kullandı. 1 ve 2'nci turda iki başkan adayına da 4'er oy çıkarken, 1 oy boş kullanıldı. 3'üncü turda ise MHP'li adaya yine 4 oy çıkarken, 5 oy alan Ak Partili Zafer Küpler belediye başkanı seçildi.

Zafer Küpler, seçimin ardından eski başkan Mustafa Dursun'un belediye katip odasında kendisine saldırdığını, hakaret ve tehditlerde bulundu iddiasıyla Kaymakamlık binasındaki polis merkezine şikayette bulundu. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Küpler, olayın ardından sağlık merkezinden darp raporu da aldığını belirterek, "Demokratik bir seçim yaptık. Ancak seçimin ardından istenmeyen olaylar oldu. Eski belediye başkanımız seçimlerin sonunda belediyedeki katip odasına gelerek bana ağza alınmayacak küfürler savurdu. Beni darp ederek, 'Sana bu işi yaptırtmayacağım, istifa edeceksin' diyerek tehditler savurdu. Kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum" dedi.

Eski Başkan Mustafa Dursun ise iddiaların doğru olmadığını belirterek, "Ben kendisine 'Hayırlı olsun' dedim. Kendisi ile en ufak bir dargınlığım, kırgınlığım ve kavgam yoktur. Benim milletvekilliğim aday adaylığım noktasında önümüzü kesmek için yapılan bir spekülasyondur. Belediye başkanlığını kazandılar, hayırlı uğurlu olsun. Ama bu tarzda iftiralar yapmasınlar" diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim