Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara! Yeni bir milliyetçilik yaklaşımı arayanlara!
 Yusuf Halaçoğlu, Türkmenistan'da yaşanan katliama kayıtsız kalmayarak maaşlarını Türkmenler'e bağışlayacaklarını açıkladı. 
Türkmenlerin yaşadağı Türkmeneli bölgesinde yaşanan katliam hakkında açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, parti olarak aldıkları kararla Milletvekili maaşlarını Türkmenler'e bağışlayacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin de sıkıntılı bir dönemden geçtiğine deyinen Halaçoğlu, ""Türkiye gerçekten şu sıralarda ciddi bir takım dönemeçlerden geçmektedir, sıkıntılar yaşamaktadır. Bu sıkıntılardan en önemlisi Güneydoğu Anadolu'da meydana gelen hadiselerdir. Irak-Suriye sınırlarında meydana gelen olaylardır" diyerek sölerine devam etti.

IŞİD terör örgütü hakkında islami değerleri kullanarak katliamın din içinde yer aldığını göstermeye çalışması dünya üzerindeki tüm Müslümanlar için üzücü bir durumdur diyerek sözlerine şöyle devam etti: "IŞİD adı altındaki örgüt gerçekten hepimizin sahip olduğu İslam inancının içerisinde yer aldığını iddia ederek, 'Allahu ekber' diyerek insanların kafasını kesen ve masum insanları katleden bir örgüttür.

IŞİD önce Musul'u ele geçirdi. Yeterli uyarılar yapılmasına rağmen Musul Konsolosluğumuz boşaltılmadı. Konsolosluğumuzun neden boşaltılmadığı hükümet tarafından açıklanmalıdır. Musul'dan sonra Türkmen kentleri tek ket IŞİD tarafından ele geçirilmeye başlandı.

Kerkük'te yaklaşık 200 bin civarında Türkmen'in güvenli bölgelere doğru kaçtıkları bilgisine ulaştık. Çadır ve yiyecek ihtiyaçları olduğu ve acil gönderilmesi gerektiği bilgisi bize verildi. Kızılay dün acil olarak bölgeye iki tır gönderdi. Ayrıca biz de parti olarak yardım başlattık. Bizler de milletvekilleri olarak maaşlarımızı bağışlama kararı aldık.

IŞİD tarafından birçok Türkmen, sivil, çocuk, kadın maalesef katledildi. IŞİD insanların kafasını kesiyor. Tıpkı Kerbela'da Hz. Hüseyin'in kafasının kesildiği gibi. İnsanlık dışı bu hareketin Allahu ekber denilerek yapılması garip."
Editör: TE Bilisim