Ermeni tehciri ile ilgili bir video yayımlayan ülkücü camianın tanınmış şahsiyetlerinden fikir adamı Dr. Mustafa Çalık, konuyla ilgili fikirlerini sıraladı

Çalık, konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde sıraladı;

1) Ermeni katliâmlarında hayatını kaybeden isimli isimsiz bütün şehidlere Allah'tan rahmet ve Cennet-i Alâ'da ebedi saadetler diliyoruz.

2)Tehcir'i ilk akıl eden Şehîd-i Âlâ ve Gaazî-i Nam^dar Enver Paşa ve icrâ eden büyük şehîd Talât Paşa başta ve Bahaddin Şakir olmak üzere diğer bütün İttihatçıların azîz hâtıraları önünde ta'zimle eğiliyor, mübarek ellerinden öpüyoruz.

3) İttihat ve Terakki'nin şayet bu bir "suç" ise yegâne "suç"u, Balkanlarda başımıza gelen felaketin, Doğu Anadolu'da da başımıza engel olmaktan ibarettir.

4) Ecdadımız, Cihan Harbi gayyâsında, sadece mukaddesâtını, yurdunu, namusunu ve şerefini savunuyordu. Sarıkamış'tan Çanakkale'ye, Ermeni Tehciri'nden İstiklâl Savaşı'na kadar verdikleri bütün mücâdelede bizim şerefimiz ve başımızın tâcıdır; bu tâcı ebediyyen iftiharla taşıyacağız!

5) Tehcire " soykırım" diyen her kim olursa olsun bunu doğrudan doğruya husumet ve açık bir "savaş ilânı" kabûl edeceğimizi iyi bilmelidir.

Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!

6) Vatanımızı ve milli varlığımızı müdafaa etmek için başka bir yol kalmadığına inanırsak karşımızdaki unsur her kim olursa olsun, başvuracağımız en hafif tedbir de yine "tehcir" olacaktır!


Editör: TE Bilisim