Çok zor rüya görürüm. Ama bu gece Mustafa Canlı’nın bir yardımcısı arkadaşı ile şehre belediye başkanı yapılıyor. Sanki bir seçim kazanma sevinci yaşıyoruz. Gece yarısı birden uyandım artık uyku tutmadı ve onu hatırladım. Riyasız duygu ve düşüncelerimi yazdım.

PARTİLER ÜSTÜ BELEDİYE BAŞKANI

Onu biz sanki şehirde müşterek okul anılarımıza nöbetçi yapmıştık ölümü ile yıkıldık, viran olduk. Gümüşhane ve MHP camiası onu daha çok 18 Nisan 1999 seçimleri ile tanıdı. Üç yıl üst üste belediye başkanlığı seçimlerini kazanıp iki dönem aday gösterilmek, milletvekili seçilmek her faniye nasip olmaz. O kulların güvenine layık olmak siyasi fanatizm bağnazlığı, Gümüşhane gibi yerde tarihin çöp sepetine atmak ancak adam gibi adam olmakla mümkündür. Mustafa Canlı sadece Gümüşhane’de yaşayan değil şehre ait dünyanın her yerindeki partili partisiz tüm hemşerilerinin belediye başkanlığı unvanını gönüllerde içten hak etmiş; partili lakin “partiler üstü belediye başkanı” olmayı başarmış nadir insandır. O gönüllerde taht kurmuş ölümü ile ne kadar sevildiği ne kadar gönüllerde muhabbet duyulduğu şehrin ve ülke kamuoyunun hafızasına bir kez daha kazınmıştır.

DÜNYADA EŞİNE AZ RASTLANIR DEĞER İLÇİSİ

O aslında bütün siyasi, beşeri, insani sosyal ilişkilerinde model olmayı başarmış; bunun seçim sonuçları ile değil yaşadığı süreçlerle ispatlamış hayatı tüm insan ve siyasetçiler için rol modeldir. Ne Gümüşhane’de ne ülkede ne de dünyanın herhangi bir yerinde eşine az rastlanır değerler elçisidir. Nerede bir cenaze, hasta, düğün sosyal veya insani etkinlik acı mutlu her günde hemşeri, tanıdık-tanımadık hep yanında olmuştur. Onu ancak onun gibi arifler anlar o siyasette hep veren, muhtaçlara uzanan yardım eli olmuştur. Onun kadar düğün nişan taziye anlarının zor günlerin müşterek şahidi çok az insan bulunur. Bu görev layıkıyla yapmaya ne vakit ne nakit nede ömür yeter. O kırılması çok zor bir rekorun son sahiplerinden biridir. Onun rekoruna Gümüşhane’de zaten yaklaşan yoktur. Olması da çok zor bir hayatı şerefle sürdürüp onuru ile bu alemden uçmağa varan bizim gönül kültür hemşeri elçimiz gençlerin insanlık rol modelidir.

KABRİNDE RAHAT UYU AZİZ DOSTUM

Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti

Onun bir daha aday olması için değil ona vefa adına adamlık adına karşılıksız bir hakkın teslimi adına manevi ruhu önünde bunları yazmak hakkını teslim etmek insan olmanın gereğidir. Kabrinde rahat uyu aziz dostum arkadaşım hemşerim seni balık bilmese halık biliyor. Türk milleti biliyor kullar senden razı Allah’ta razı olsun. Bu satırları sana ne siyasi bir zorunluluk nede karşılık İçin yazmayan sadece yüreğimizin sesini vicdanımızın gözyaşlarını mürekkep yaparak satırlara döküyoruz. Seninle MHP sadece 3 ilde belediye başkanlığını 2004 yılında kazandığında tüm Ülkücülerin ve sevenlerin tesellisi olmuştum işte o günlerde yada en son aday olduğunda aday olmanı istemeyen gerçek bir dostun arkadaşın olarak vefa sadakat adına yanında olduk. Şimdi de yaşadıkça sana ve mücadelene saygı sadakat vefa bizim ve her namuslu onurlu insanın boynunun borcudur. Nur içinde yat aziz millet evladı sevgili kardeşim gönül dostum kabrin nur mekanın cennet olsun. Riyasız bu sahur ve seher vakti aklıma gönlüme dün neyse rüyama düştün. Çok zor rüya görürüm ama seni bana gösteren bu satırları yazdıran tanışmamıza sebep olan yaratana sonsuz şükürler olsun. Çok şükür hiçbir siyasi dünyevi karşılık beklemeden seninle irtibatta oldum. Yaşadıkça sana sadakat ve vefa gösterip hatıralarına saygı duyacağız. Senin ve tüm ceddimizin ruhuna el Fatiha!

Sabri ŞENEL / 16.4.2021


Editör: TE Bilisim