Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören Lozan'ı çiğneyen bir “tarihi” tören
 Adana'da yapılan operasyonlarla yaklaşık 52 kilo esrar ele geçirildi. Esrarın paketlenerek 10 tl karşılığında üniversite ve lise öğrencilerine satıldığı belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, alınan bir istihbaratı değerlendirerek, Ceyhan ilçesi Sirkeli Gişeleri’nde şüpheli araçlarda arama yaptı. Van Antalya seferini yapan otobüste bulunan yolculardan A.E.’ye ait valiz içerisinde 20 kilo 360 gram, Batman İstanbul seferini yapan bir başka otobüste yapılan aramada da yolculardan B.Y.’ye ait valiz içerisinde 1 kilogram esrar ele geçirildi. Yine Ceyhan TEM Otoyolu üzerinde bulunan bir tesiste bekleyen bir otomobilin sürücüsü Ö.T.’nün hareketlerinden şüphelenilmesi üzerine, şahıs aracı terk ederek kaçmaya başladı. Yapılan takip sonucu yakalan Ö.T.’nin aracında yapılan aramada 11 kilo 100 gram kubar esrar ele geçirildi. Şüphelilerden A.E. ve Ö.T. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanırken, B.Y. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yine jandarma ekipleri Yüreğir ilçesi Alihocalı Mahallesi’nde; C.Ş. ve M.A. isimli şahısların il dışından getirmiş oldukları esrarı şehir merkezinde 10 TL karşılığında bir içimlik olacak şekilde paketleyerek özellikle lise ve üniversite öğrencilerine satacakları bilgiseni ulaştı. Bunun üzerine şahısları takibe alan ekipler, Alihocalı Mahallesi Köklüce yolunda daha önceden tespit edilen noktalarda tıkama amaçlı yol kontrolü yapıldı. Alihocalı Köprüsü yakınlarında şüphe üzerine durdurulan C.Ş. yönetimindeki otomobilin arka koltukları üzerinde 1’er kiloluk paketlenmiş halde toplam 19 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden M.A. tutuklanırken, C.Ş. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilisim