Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe! Aydınlar Ocağından Gerekli Yerlere Açık Dilekçe!
Kış ve kayak turizmi merkezi Erzurum'a sezonun ilk turist kafilesi Polonya'dan özel bir uçakla geldi. Turist kafilesi havalimanında Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk tarafından çiçekle karşılandı.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erzurum'a sezonun 600 kişilik ilk turist kafilesi uçakla geldi. Havalimanın da çiçek karşılanan turistler, vize ve gümrük işlemlerinin ardından otobüslerle Palandöken Dağı'ndaki otellere gitti. Bugün Erzurum'a 3 özel uçakla yaklaşık 600 turistin daha gelmesi bekleniyor. Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Polonya Kültür Bakanlığı'nın Türkiye'yi kış destinasyon programına aldığını söyledi. Öztürk, Erzurum'a kış sezonu soyunca 7 bin Polonyalı turistin gelmesinin planlandığını söyledi. Öztürk," İki ülke bakanlıkları arasında yapılan görüşmeler sonucunda Polonya Kültür Bakanlığı müşavirliği Erzurum'u destinasyonları arasına aldı. Bugün Polonya'dan 499 kişilik ilk kafile geldi." diye konuştu.

Tur firması yetkilisi Serdar Demirkıran ise 28 Mart'a kadar Polonya'dan 15 hafta boyunca Erzurum'a uçaklar ile turist taşıyacaklarını ifade etti. Polonya'nın Gdansk şehrinde emekli öğretmen olduğunu belirten Justina Kasia, Erzurum'a ilk kez gelmenin heyecanını yaşadığını anlattı. Kasia, Erzurum'da tatil kayak yapıp hoş ve güzel anılarla ülkesine dönmek istediğini belirterek,"İlk kez geldik. Hoş ve güzel bir tatil yapıp, kayak kayıp ülkeme dönmek istiyorum" diye konuştu.
Editör: TE Bilisim