Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti Gümüşhane’de iktidar ve muhalefet Yeşilyurt sakinlerinin maden mücadelesi için birleşti
 Irak'ın Musul kenti Sincar İlçesi Kaymakamı Mehma Halil, terör örgütü PKK'nın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı hükümet çalışanı ve aynı zamanda gönüllü Peşmerge olan iki kişiyi öldürdüğünü belirtti.

Halil, Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) resmi internet sitesinde yer alan açıklamasında, "Duhok kentinde hükümet çalışanı olup, son iki yıldır Şengal'de (Sincar) gönüllü olarak Peşmergelik yapan iki kişi PKK tarafından öldürüldü." ifadesini kullandı.

Araçlarıyla birlikte kaçırılan söz konusu iki kişiye ait cesetlerin, götürülmelerinden kısa süre sonra Sincar'da bulunduğunu aktaran Halil, "PKK, bununla yetinmeyip hiç utanmadan öldürülen iki kişinin aracını da çalmış." dedi.

Sincar'daki PKK varlığının bölge halkının geleceğini karartığını dile getiren Halil, PKK'nın DAEŞ'e biat eden Arap aşiretlerinden herhangi bir farkının olmadığının altını çizdi.

Halil ayrıca, "Şengal ilçe meclisi, bölgedeki Yezidi aşiretleri ve önde gelenleri adına PKK'nın bölgemizden çekilmesini istedik. Bu talebimizi Kürt bölgesinde yer alan yabancı ülkelerin misyonlarına ve Birleşmiş Milletler'e (BM) de ilettik." ifadelerini kullandı.

Söz konusu iki Peşmerge'nin öldürülmesine ilişkin IKBY hükümeti ve Peşmerge Bakanlığı'ndan ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı.

PKK'nın silahlı kanadı HPG, Ağustos 2014'te "DAEŞ'in Sincar'daki saldırılarından etkilenen Yezidileri koruma" bahanesiyle bölgede varlık göstermeye başlamıştı.

(Kaynak: F5 Haber)



Editör: TE Bilisim