Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı? Yeni Anayasa devleti yıkmaksa ne yapmalı?
 Terör örgütünün çözüm sürecindeki eylemsizlik kararının sadece kırsal kesimle sınırlı kaldığı bir kez daha ortaya çıktı. Kampüs alanlarını kendilerine mesken tutan PKK yandaşları üniversiteleri karıştırmaya devam ediyor. Son olay Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden…

PKK Lehine Sloganlar !

Son aylarda üniversitelerde giderek artan gerginlik Atatürk Üniversitesi’ne yansıdı. Okulda etkinlik kurmak isteyen ve zaman zaman terör örgütü propagandasını kampüs alanı içine taşıyan bir grup olay çıkardı.

Okula etkinliklerini engelledikleri gerekçesiyle milliyetçi öğrencilerle sık sık çatışan örgüt yandaşları, kampüs içinde örgüt lehine slogan atarak yürüyüşe geçtiler. Ellerinde sopa, taş ve üzerlerinde kesici aletler taşıdığı belirtilen grubun yürüyüşü sırasında özel güvenlik polis güvenlik önlemlerini artırdı.

Güvenlik Kordonu

Olayın duyulması üzerine toplanan bir grup öğrenci, yürüyüş yapan ve örgüt lehine slogan atan öğrencilere tepki göstermeye başladılar. Kalabalığın giderek artması ve olası bir gerginliğin önüne geçilebilmesi için polis örgüt yandaşı grupla onlara tepki gösteren milliyetçi öğrenciler arasında güvenlik kordonu oluşturdu.

Ancak gerginliğin ve kalabalığın artması üzerine iki grup arasından bazı kişileri güvenliği aşarak birbirlerine girdiler. Olayların kontrolden çıkmasıyla birlikte polis tazyikli su ve biber gazıyla grupları dağıttı.

Olay sonrası terör örgütü yandaşı olan gruptan hiç kimse gözaltına alınmadı. Çıkan kavga sırasında yaralanan 5 öğrencinin durumunun iyi olduğu bildirildi.

 DERSLER İPTAL

Olayların ardından polis, kampus içine araçların giriş ve çıkışını kontrollü bir şekilde sağlarken, İletişim Fakültesi’nde akşam saatlerindeki derslerin iptal edildiği ifade edildi


Editör: TE Bilisim